Få tillgång till plus - endast 1 krona första månaden

Ny plan för stråket Stockholm-Oslo

Nyheter
PUBLICERAD:

Det behövs inget höghastighetståg för att klara en restid under tre timmar mellan Stockholm och Oslo. Bolaget 2.55, ägt av flera regioner och kommuner, har tagit fram en ny plan som inom kort presenteras i Almedalen. NWT kan redan nu presentera delar av förslaget. - Det handlar om en etappvis utbyggnad där staten finansiellt garanterar en utbyggnad av Värmlandsbanan och Nobelbanan. Resten finansieras kommersiellt av flera europeiska byggföretag samt EU, sa Jonas Karlsson, vd i 2,55, vid Handelskammarens frukostmöte i Karlstad.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.