Hoppa till huvudinnehållet

NWT – Alltid nära

NWT är den största tidningen i Värmland. Sex dagar i veckan gör vi en tidning om nyheter i Värmland och om värmlänningar. Varje dag uppdaterar vi på nwt.se och i vår nyhetsapp om de senaste nyheterna. Vårt uppdrag är att alltid vara nära. Händelserna. Människorna. Dig.

Allmän information

Upplagan är 41 600 ex (enligt TS helår 2021).

Chefredaktör är Staffan Ander och ansvarig utgivare är Mikael Rothsten.

NWT ingår i NWT Media AB, som ingår i NWT Gruppen AB.

Organisationsnummer för NWT Media AB är 556194-4587

NWTs historia

Nya Wermlands-Tidningen hette från början Wermlands Tidning då den kom ut för första gången i december 1836. Den var inte landskapets första tidning, men blev ganska snart den dittills största.

Redan 1774 var det en boktryckare vid namn Carl Fredrich Broocman som fick tillstånd till att ge ut en tidning. Nya Wermlands-Tidningen spridningsområde sträcker sig även över Värmland, Dalsland och Västerdalarna.

Genom åren har NWT-redaktionen haft ett antal olika boplatser. Den första tiden trycktes tidningen i Tingvallska gården, men flyttade strax till Wadströmska.

1865 vid den stora branden fick man som nödlösning trycka i en stuga ute på Hammarön. En permanent lösning blev det då man strax flyttade till hörnet Kungsgatan-Östra Torggatan.

Efter ännu en flytt 1890, kom tidningen 1951 till Herrgårdsgatan. I maj 1996 flyttades hela verksamheten över till det nya tidningshuset i kvarteret Härolden mittemot Karolinen.