Få tillgång till plus - endast 1 krona första månaden

Fenomenet som fångade världen

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Konceptet Pokémon skapades i början av 90-talet av Satoshi Tajiri. Den då 30-årige japanen inspirerades av speltillbehöret länk-kabeln – ett verktyg som gjorde det möjligt att koppla ihop två Game Boy-enheter med varandra – i vilket han såg möjligheten att skapa ett spel som kretsade kring hans barndomshobby: att samla insekter och byta dem med sina vänner.1996 lanserade Nintendo de närmast osannolikt populära Game Boy-spelen Pokémon röd och Pokémon blå.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.