Få tillgång till plus - endast 1 krona första månaden

Om mörker

Helg
PUBLICERAD:

Det är november. Dagarna pendlar mellan tätt duggregn och oroliga stormnätter. Vinden piskar upp flisor i ansiktet och kylan äter sig in i märgen. Så plötsligt en dag med klarhet, stillhet och blekt solljus. Gräset är grönt, nästa morgon täckt av ett tunt lager snö som döljer det bruna underlaget. Allting pågår. Eviga sinnesstämningsväxlingar, vardagssysslor, hjulen som snurrar, ett barns födelse, en ny terrorattack, julen som närmar sig, dagar räknas ner. Någon hoppar från en bro.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.