Få tillgång till plus - endast 1 krona första månaden

Thore Andersson gick sin egen väg

Konst
PUBLICERAD:

Konstnären Thore Andersson var en i hög grad självständig tänkare. Han var också en fin målare och tecknare, en intressant skribent och brevkorrespondent. Däremot – och det slet på mångas tålamod – hyste han en del milt uttryckt provokativa politiska åsikter. Han var inte heller den mest sociala. Ett samtal med målaren i Myrom kunde någon gång vara som att trampa omkring på mycket tunn is.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.