Få tillgång till plus - endast 1 krona första månaden

Lanzmanns mästerverk "Shoah"

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:

Den franske filmaren Claude Lanzmanns ”Shoah” är den kanske viktigaste filmen om Förintelsen. ”Shoah” är en nio timmar lång dokumentärfilm. Den premiärvisades år 1985 och kom att hyllas som ett mästerverk. Dock inte av polska bedömare, som ansåg att Lanzmann medvetet bortsett från många polackers modiga och självuppoffrande hjälp till dödshotade judar. Samt att Polens icke-judiska befolkning även den utsattes för nazisternas förföljelser. Kritiken går inte att helt avfärda.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.