Från Oregon till Bograngen

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:

Hans mejladress på visitkortet berättar var han har sitt hjärta: oregonlars@gmail.com. Men författaren Lars Nordström bor i Bograngen i norra Värmland, men han gör det efter trettio år i USA, i delstaten Oregon. Och det finns djupa Oregonspår, både i hans själ och i hans författarskap. I böckerna befinner han sig ofta i den nordvästliga delstaten vid Stilla havet. Som nu, med romanen Telegrammet från New York, som handlar om den unge Harry Martinson och hans mor. Modern hette Betty, hon bodde i Portland, Oregon, och där drev hon restaurang.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.