Få tillgång till plus - endast 1 krona första månaden

Han är årets Värmlandsförfattare

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

En litteraturens veteran har utsetts till Årets Värmlandsförfattare 2008. Den fortfarande aktuelle veteranen är Erik Bengtson, lärare, löpare och dubbeldebutant med två diktsamlinger 1963. Erik Bengtson är mest känd för en bok om Degerfors IF. Han är också författare till en högintressant trilogi om sensommaren 1905. För två år sedan gav han ut en dokumentär berättelse om 1959 års ”sommarpyroman” i Karlstad. I år har Erik Bengtson publicerat en bok om amishfolket i USA.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.