Få tillgång till plus - endast 1 krona första månaden

Två journalister på flykt

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

I en liten lägenhet i Lesjöfors sitter paret Roman och Dina Konoplev. Där väntar de på besked från svenska myndigheter: Får de asyl i Sverige? För makarna och journalisterna har tvingats lämna Transnistrien. Detta efter att i flera år kritiskt ha granskat landets myndigheter. Något som inte görs ostraffat i den utbrytarrepublik, som tidigare var en del av Moldavien i Sovjetunionen.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.