Få tillgång till plus - endast 1 krona första månaden

Rottneroskoncernen satsar framåt

Ekonomi
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Vi är inte den största skogsindustrin i Sverige, men vi har roligast på jobbet. Det säger Lennart Eberleh, vd i Rottneros-koncernen med fabriker i Sunne och Vallvik. En ny produktionslinje med en årlig tillverkningskapacitet på mellan 20-30 miljoner livsmedelstråg startar till hösten i Sunne. – 95 procent av förpackningens råvara kommer från cellulosaproduktionen. Vi ingår i en EU-finansierad grupp på 11 företag som skall se till att resten upp till 100 procent kommer att bestå av material som inte är baserad på olja.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.