Hoppa till huvudinnehållet

Regionen kan dra ner på tidningar, julklapp och fika men vården måste få kosta!

Publicerad:
Personalen på akutmottagningen vid Arvika sjukhus hoppas att alla som har kämpat för att akutsjukvården ska finnas kvar nära västvärmlänningarna är redo att ta en ny fajt om det skulle behövas. Bild från manifestationen 19 januari.
Personalen på akutmottagningen vid Arvika sjukhus hoppas att alla som har kämpat för att akutsjukvården ska finnas kvar nära västvärmlänningarna är redo att ta en ny fajt om det skulle behövas. Bild från manifestationen 19 januari. Foto: Sonya Cunningham Oldenvik

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Så stoppade Arvikaborna stängningen av akuten

13 008 namn fick vi på våra insamlingslistor på cirka två veckor. Stort varmt och ett makalöst tack till alla som skrivit på! Företag, företagsledare, idrottsklubbar, privatpersoner - utan er hade vi inte lyckats förhindra detta otroligt ogenomtänkta förslag.

Lugnet har lagt sig lite över Arvika efter våra protester mot nedläggningen av akutjourslinjen, stängt nattetid på röntgen och lab, samt att iva ska skulle bli en Intermediärvårdsavdelning.

Men lugnet har inte sänkt sig på akuten utan vi har haft att göra de senaste veckorna mer än någonsin på ortoped/kirurgsidan så nog behövs vi...

Vår kamp fortsätter för vi vet ju att besparingsförslag kommer förr eller senare. Det är bara att hoppas på att Regionen och politikerna kommer ihåg att lyssna på oss medarbetare och låta oss vara delaktiga i besluten.

Som en klok kollega sa: Regionen kan dra ner på dagstidningar, julklapp, fika och så vidare men vården måste få kosta!

Skylten med texten ”Jag vill inte dö i en taxi på 61:an” står ensam kvar i en snödriva på torget som en stolt påminnelse av allas vår manifestation. För Arvika och västvärmlänningarna behöver ett akutsjukhus. Så om det mot förmodan behövs så hoppas vi på ert fulla stöd igen!

Personalen på akutmottagningen Arvika sjukhus

Artikeltaggar

ArvikaArvika sjukhusManifestationerRöntgenSjukhusVårdVård och omsorg