Hoppa till huvudinnehållet

Efter Torsbyläkarens kritik – nu kan hans förslag bli verklighet

Publicerad:
Reporter Anna Sims
Anna Sims
anna.sims@nwt.se
Region Värmland har ett jobb att göra för att kunna bli av med hyrläkarkostnaden.
Region Värmland har ett jobb att göra för att kunna bli av med hyrläkarkostnaden. Foto: Helena Karlsson

Läkaren Jon Kleppenes riktade skarp kritik mot regionens bristande rekrytering av kollegor i norra Värmland. Nu kan hans förslag bli verklighet.

En nationell plan för rekrytering i vården ska bli klar i maj.

– En hel del av Jons förslag finns med där, säger Katarina Sigurdsson, hr-chef för hälso- och sjukvården i Region Värmland.

Torsbyläkaren Jon Kleppenes är kritisk till hur Region Värmland hanterar rekryteringen av läkare och sjuksköterskor. Han har många idéer på hur han ska få fler kollegor, som inte är hyrpersonal, i norra Värmland.

Han föreslår bland annat att studielån skrivs av på fem år, att lönerna höjs, arbetsvillkoren i övrigt förbättras, som kompetensutveckling, tjänstebil och längre semester.

Torsbyläkaren Jon Kleppenes är kritisk till regionen som han inte tycker anstränger sig för att rekrytera.
Torsbyläkaren Jon Kleppenes är kritisk till regionen som han inte tycker anstränger sig för att rekrytera.

Katarina Sigurdsson är hr-chef för hälso- och sjukvården i Region Värmland, vars uppdrag är att säkra kompetensförsörjningen i regionen.

Går det att genomföra Jon Kleppenes förslag?

– Vi kraftsamlar oss just nu på nationell nivå, ett samordnat arbete med konkreta insatser kopplat till hälso- och sjukvårdens kompetensförsörjning.

Det hon refererar till är att nationella vårdkompetensrådet har fått i uppdrag av regeringen att ta fram ett förslag till en nationell plan för kompetensförsörjning på lång sikt inom vården. Den ska läggas fram för regeringen 31 maj i år.

– Där har vi varit delaktiga och en hel del av Jons förslag finns med där. Vi behöver kraftsamla och jobba tillsammans i ett antal konkreta idéer. Jag har själv varit med på workshops i Stockholm kring det.

Katarina Sigurdsson, hr-chef för hälso- och sjukvården säger att rekryteringsarbetet pågår.
Katarina Sigurdsson, hr-chef för hälso- och sjukvården säger att rekryteringsarbetet pågår. Foto: Kristoffer Andren

Mingelförsök

Även glesbygdsproblematiken i förhållande till kompetensförsörjningen omfattas. Behovsläget både nu och framåt.

– Och det gäller för ny och befintlig personal, det är a och o att kunna behålla de vi har så det finns en samsyn där. Man måste se möjligheterna tycker jag.

Vad kan ni göra lokalt som region till dess?

– Vi kommer att titta på vad vi ska prioritera och hur vi ska jobba i Värmland framåt.

Jon tycker också att vården ska ha samtal med de som slutar för att ta reda på vad det beror på och vad som skulle få dem att komma tillbaka. Görs det?

– Det skickas ut en avslutsenkät digitalt till alla som slutar och varje chef ska ha ett fysiskt avslutssamtal med var och en som slutar. Där ska man fånga upp anledningen till det och se vad man kan förbättra. Även Lena Gjeverts mingel med sjuksköterskor gav en hel del att ta med sig vidare i arbetet framåt.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Lena Gjevert bjöd i april 2022 in de 250 sjuksköterskor som slutat efter pandemin för att lyssna in vad som skulle få dem att komma tillbaka. Det kom ett tiotal. Högre lön, kompetensutveckling och flexibla scheman var vad de önskade.

Även SKR:s ordförande Anders Henriksson svarade på frågan, hur regionerna ska lyckas med rekrytering av egna läkare, i en NWT-artikel nyligen.

Han tryckte också på vikten av flexibla tjänster, kompetensutveckling och att använda attraktionskraften på landsbygden i rekryteringspaketet.

Läs också:

Läs också

Artikeltaggar

Jon KleppenesLena GjevertLönerRegion VärmlandRekryteringSjukvårdTorsby sjukhusVårdVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.