Hoppa till huvudinnehållet

Åklagarens besked efter misstänkta sexbrottet på Engelska skolan

Publicerad:
Reporter Viktor Sunnemark
Viktor Sunnemark
viktor.sunnemark@nwt.se
Läraren fick sparken efter att han uppges ha betett sig olämpligt mot elever. Nu har polisutredningen om sexuellt ofredande blivit nedlagd.
Läraren fick sparken efter att han uppges ha betett sig olämpligt mot elever. Nu har polisutredningen om sexuellt ofredande blivit nedlagd. Foto: Lisa Olaison

Läraren på skolan fick sparken efter anklagelser om ett olämpligt beteende mot elever.

Nu har polisutredningen om sexuellt ofredande blivit nedlagd, meddelar åklagaren Anna Rune.

– Bevisproblem, säger hon.

Det var i höstas som Engelska skolans rektor Brian Tucek meddelade att läraren fått sparken. Detta beslut togs efter skolans egen utredning, som genomfördes när anklagelserna mot läraren kommit fram.

– Det handlar om att läraren har betett sig på ett olämpligt sätt mot elever. Det är det vi har polisanmält och har informerat föräldrarna om, sa han då.

Den polisanmälan ledde till en förundersökning om ofredande, som sedan blev nedlagd. Ytterligare en polisanmälan har också gjorts, vilket i sin tur ledde till att en förundersökning om sexuellt ofredande öppnades.

Utredningen har varit i gång sedan i höstas, men nu meddelar åklagaren Anna Rune att även den har lagts ner.

– Bevisproblem, heter det i de kortaste ordalagen, säger hon om varför utredningen blivit nedlagd.

Läs också

Artikeltaggar

Anna RuneBrian TucekBrott, lag och rättEngelska skolanOfredandeSexuellt ofredandeÅklagare

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.