Hoppa till huvudinnehållet

Han är ny distriktsordförande i MUF Värmland: ”Ska bli störst”

Publicerad:
Reporter Robin Wramsjö
Robin Wramsjö
robin.wramsjo@nwt.se
Jakob Roslund är ny distriktsordförande i MUF Värmland.
Jakob Roslund är ny distriktsordförande i MUF Värmland. Foto: Privat

Moderata Ungdomsförbundet i Värmland har valt en ny distriktsordförande.

Efter att tidigare ordföranden Noah Hjortman inte ställt upp för omval valdes Jakob Roslund som nytt namn till posten.

– Vi ska vara det förbund och parti som syns mest, vara störst och starkast, säger Roslund.

I helgen valde Moderata Ungdomsförbundet Värmland en ny distriktsstyrelse. Noah Hjortman, som varit distriktsordförande sedan 2020, meddelade att han inte ställde upp för omval. Valberedningen föreslog då Jakob Roslund som valdes enhälligt.

Roslund har varit aktiv i Moderata Ungdomsförbundet sedan valet 2018 och var tidigare föreningsordförande för MUF Kristinehamn.

I ett pressmeddelande förklarar Roslund att han vill göra distriktet ännu större, och har blicken fäst på det stundande Europaparlamentsvalet och valrörelsen 2026.

– Vi ska vara det förbund och parti som syns mest, vara störst och starkast. Vi ska bli störst bland unga väljare och vinna skolvalet en gång till, säger han.

I lokalpolitiken är Roslund ledamot av kommunfullmäktige samt ersättare i såväl kommunstyrelsen som i nämnden arbete, kompetens och välfärd. Han är mest intresserad av ekonomisk politik och migrations- & integrationsfrågor.

Artikeltaggar

Jakob RoslundKommunfullmäktigeKommunstyrelsenKristinehamnMUFNoah HjortmanPolitikSamhälleValberedningVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.