Hoppa till huvudinnehållet

33 tunga sekunder sänkte Karlstad borta mot Kalmarsund: ”Det håller inte”

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Trots ledning med 3-1 blev det förlust för Karlstads damer.
Trots ledning med 3-1 blev det förlust för Karlstads damer. Foto: KRISTER ANDERSSON

Det såg lovande ut för Karlstad borta mot Kalmarsund under lördagen.

Men 33 ödesdigra sekunder i den sista periodens inledning innebar att poängen gled Karlstad ur händerna och hemmalaget vann med 7-4.

– Vi var inte påkopplade i början av den tredje perioden och det håller inte, säger lagkaptenen Alexandra Terner.

I den första perioden hade Kalmarsund mycket boll men Karlstad var vassa i sina omställningar. Det var dock hemmalaget som tog ledningen i powerplay genom Clara Hellgren.

Karlstad kom ut starkt i den andra perioden och man vände på matchen. Linnéa Wallgren fångade upp en boll på den bortre stolpen och fixade kvitteringen.

I en spelvändning gav Maja Hane Karlstad ledningen med 2-1 och i powerplay ökade Alexandra Terner på till 3-1 med ett direktskott.

Men sedan var det slut på det roliga. Kalmarsund hann med en kvittering innan den andra perioden var över och matchen vände på ett osannolikt sätt när Kalmarsund gick från 2-3 till 5-3 på 33 sekunder i inledningen på den sista perioden!

”Det håller inte”

Då var det endast fyra sekunder mellan 3-3 och 4-3 då Clara Hellgren drog på ett långskott direkt efter tekningen.

– Det är de första minuterna i den tredje perioden när vi inte är vakna och på tå som avgör matchen. Det håller inte på den här nivån. Vi är inte påkopplade och när vi ligger två meter ifrån får Kalmarsund stå och sikta in sig, säger Alexandra Terner.

Om man isolerar hemmalagets målkalas i inledningen på slutperioden var det en jämn match som kunde gått åt vilket håll som helst.

– Jag tycker att vi spelar bra under långa stunder av matchen men sedan kommer vi in i deras Hawaii-spel och det var till deras fördel. Vi kan plocka med oss bra saker från matchen men det är trist att det blir som det blir i den tredje perioden, säger Terner.

Måstematch väntar

Med den här förlusten är det åtta poäng upp till slutspelsstrecket med åtta matcher kvar att spela. Till under det negativa strecket är det endast tre poäng till Åkersberga som kommer till Karlstad nästa söndag.

– Det är en måstematch. Vi får se till att göra en bra träningsvecka och ladda om batterierna. Vi kommer att vara väldigt revanschsugna!

Artikeltaggar

Alexandra TernerInnebandyKarlstadLinnea WallgrenSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.