Hoppa till huvudinnehållet

Världscupen fortsätter i Österrike – de här värmlänningarna får åka

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Emil Nykvist är tillbaka i världscuplaget när tävlingarna fortsätter i Österrike.
Emil Nykvist är tillbaka i världscuplaget när tävlingarna fortsätter i Österrike. Foto: Anders Wiklund/TT

Boreåkaren Emil Nykvist är efter framgångar i IBU-cupen tillbaka i världscuplaget när tävlingarna fortsätter i Hochfilzen, Österrike.

Totalt ingår hela fyra värmlänningar i truppen.

Efter tre pallplatser på världscupen och två på IBU-cupen förflyttar sig svenskarna nu vidare till nya tävlingsorter. Härnäst väntar världscup i Hochfilzen och IBU-cup i Idre Fjäll, båda den 8–10 december.

Mona Brorsson och Linn Persson gjorde stabila insatser i premiären i Östersund och åker som väntat vidare.

Oskar Brandt var uttagen i sprint, men kastades också in i stafett när Jesper Nelin blev sjuk. Även Brandt följer med till Hochfilzen.

Emil Nykvist, som skadade axeln i en rullskidolycka i somras och jobbat sig tillbaka, fick bara åka distansloppet i Östersund (var tredje svensk) och skickades sedan till IBU-cupen i finska Kontiolahti, där han gjort flera toppinsatser. Nykvist var sjua i distans, åtta i sprint och ingick i mixedstafettlaget som kom tvåa.

Nykvists sambo Stina Nilsson flyttas dock ner till IBU efter en tung säsongsstart. Även Viktor Brandt, som åkte distansloppet i Östersund, åker IBU.

– Vi tar med oss tre pallplatser och en bra start på säsongen. Vi har fått se att vi har hög kapacitet och går in i de kommande veckorna med en god känsla, säger huvudtränaren Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

– Hochfilzen är en fin ort i Österrike där vi vet att vi kan göra bra tävlingar och jag är rätt säker på att flera av våra åkare är sugna på att hoppa upp några fler steg i resultatlistan under de kommande tävlingarna.

Uttagna

Världscupen i Hochfilzen: Tilda Johansson, Anundsjö, Elvira Öberg, Piteå, Hanna Öberg, Piteå, Anna Magnusson, Piteå, Mona Brorsson, Finnskoga, Sara Andersson, Mora, Linn Persson, Bore, Emil Nykvist, Bore, Jesper Nelin, Östersund, Malte Stefansson, Oxberg, Martin Ponsiluoma, Tullus, Oskar Brandt, I2, Sebastian Samuelsson, I 21.

Fredag: 11.30 10 km sprint herrar, 14.45 7,5 km sprint damer.

Lördag: 12.15 12,5 km jaktstart herrar, 14.30 10 km jaktstart damer.

Söndag: 11.30 4x7,5 km stafett herrar, 14.15 4x6 km stafett damer.

IBU-cupen i Idre: Annie Lindh, Hallby (tidigare Finnskoga), Anna-Karin Heijdenberg, Tullus, Anna Hedström, I 21, Ella Halvarsson, Östersund, Nicolina Lindqvist, Östersund, Stina Nilsson, Lima, Anton Ivarsson, Tullus, Erik Larsson, Mora, Henning Sjökvist, Östersund, Jacob Larsson, Mora, Viktor Brandt, I 2, Peppe Femling, Piteå.

Fredag: 11.00 10 km sprint herrar, 14.30 7,5 km sprint damer.

Lördag: 11.00 10 km sprint herrar, 14.30 7,5 km sprint damer.

Söndag: 11.00 12,5 km jaktstart herrar, 13.30 10 km jaktstart damer.

Nykvist på pallen i FinlandNykvist gjorde halvt superlopp – men får inte stafettchans

Artikeltaggar

BMWEmil NykvistI2IBUIBU-cupenJacob LarssonJesper NelinMoraOskar BrandtPiteåSara AnderssonSK BoreSkidskytteSportSprintStafettVärldscupen i skidskytteÖstersund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.