Hoppa till huvudinnehållet

Sjätte raka – Skoghall tog ny seger efter uppryckning i tredje

Publicerad:
Reporter Oliver Thyberg
Oliver Thyberg
Oliver.Thyberg@nwt.se
Lovisa Nilsson bidrog med ett av målen när Skoghalls damlag säkrade sin sjätte raka seger. Arkivbild.
Lovisa Nilsson bidrog med ett av målen när Skoghalls damlag säkrade sin sjätte raka seger. Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Skoghalls IBK har konserverat den starka formen.

Mot Västerås kom sjätte raka vinsten för damerna, sedan slutresultatet skrivits till 2–5.

– I tredje tycker vi upp oss och visar att vi är ett lag som ska leda serien, säger målskytten Nora Pettersson efter matchen.

Skoghall som allt som oftast fått vara det spelförande laget i inledningen av serien hamnade i en annan sits här, men fick också ta fram kvalitéer som man inte behövt visa så mycket av heller.

– Vi går upp till 3–0 i första utan att göra en bra insats. Vi pratar i periodpaus om att vi ska spela enkelt, stort och hota på rätt sätt, men vi kliver ut och gör tvärt om, summerade Skoghalls tränare Toni Walther.

Defensivt

Västerås tog en väldigt defensiv approach till den här matchen och backade hem med hela laget framför sin målvakt, Rosario Aravena.

Hemmalaget reducerade till 2–3 i slutet av den andra perioden och väckte väl där i alla fall ett visst hopp hos hemmasupportrarna.

För värmländskorna gällde det att dyrka upp hemmalagets mur för att inte tappa greppet om matchen.

– De backade hem väldigt mycket. Det växer fram osäkerhet i andra perioden när vi försöker spela svårare och det blir som en falsk trygghet. Vi pratade om det i periodpaus och kom tillbaka och rullade sönder den sista perioden.

Emilia Wahlén släckte det hoppet definitivt med 2–5 i slutminuterna – men i ärlighetens namn skapade inte hemmalaget mycket överhuvudtaget.

Löste det bra

Inte ens när man försökte sätta hård press på Skoghall i slutet.

– Vi står upp väldigt bra i sista och de fick inte komma fram så mycket, men jag är däremot förvånad över att de inte tagit så mycket poäng, de har inte någon direkt spets i laget, men en bra bredd. Vi har haft det svårt mot dem förut, konstaterar Nora Pettersson.

Hur var det att spela mot ett lag som backar hem så mycket?

– De spelade ju med en klassisk 2-1-2-uppställning. Det blev att vi spelar runt dem, passar runt och hem till backarna och får långa anfall. Vi löste det bra i alla fall.

Toni Walther understryker att laget inte spelar dålig innebandy, utan snarare strävar efter att förbättra sig. Arkivbild.
Toni Walther understryker att laget inte spelar dålig innebandy, utan snarare strävar efter att förbättra sig. Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

En åsikt som hon delade med Toni Walther.

– De står upp bra. Vi har varit ganska spelförande i de tidigare matcherna, då har det varit ett annat spel än i dag. Vi gör det mycket bättre i sista trots att vi inte kommer till de avsluten som vi vill med våra toppspelare, men i stället så kliver andra fram och det är ju kul. Det är kul med lite nya målskyttar.

Walther uppskattade den utmaningen.

– Vår styrka ligger i att vi lyckas vinna, även om spelet inte alltid ser perfekt ut. Vi spelar inte dålig innebandy; vi strävar ständigt efter att förbättra laget. Det är lätt att fokusera på det negativa i stället för det positiva.

Skoghallstränaren hyllade främst burväktaren Isabell Lidbrand, som gjorde sin andra match med laget, samt Adina Alfredsson.

Nu väntar två spellediga helger för Skoghall innan man tar emot Lillån den 16:e december.

Mål, Skoghall: Alma Ahl, Nora Pettersson, Lovisa Nilsson, Alva Ek och Emilia Wahlén.

Artikeltaggar

Adina AlfredssonAlma AhlAlva EkInnebandyNora PetterssonSkoghallToni WaltherVästerås

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.