Hoppa till huvudinnehållet

Jonevret om framtiden i Karlstad Fotboll: ”Vet inte – men vore kul att lämna ett avtryck”

Publicerad:
Reporter Mikael Adamsson
Mikael Adamsson
mikael.adamsson@nwt.se
Kjell Jonevret under en av Karlstad Fotbolls hemmamatcher.
Kjell Jonevret under en av Karlstad Fotbolls hemmamatcher. Foto: Tommy Andersson

Han kom in och räddade vad som räddas kunde.

Nu gör Kjell Jonevret sin sista vecka som tränare i Karlstad Fotboll.

Eller hur blir det egentligen..?

– Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte själv. Men visst det vore kul att lämna ett avtryck här, säger den 61-årige stockholmaren.

När Kjell Jonevret kontaktades - och nappade på Karlstad Fotbolls förfrågan om att ta över sedan Albert Bunjaki fått lämna tränarposten - såg han det som ett uppdrag som skulle genomföras och avslutas.

Laget låg sist, kontraktet skulle fixas.

Efter vinsten mot Stocksund i sista omgången var det ”mission completed”, som Jonevret själv uttryckte det i eftersnacket.

Men nu är läget lite annorlunda.

– Alltså, man får ju känslor..., jag gillar den här klubben, de som jobbar i den och jag gillar stan, säger Djurgårdens förre guldtränare.

Sista träningen?

Nu gör han, allt enligt det skrivna kontraktet, sin sista vecka som tränare i Karlstad Fotboll. Under fredagen ska den innevarande säsongens sista träning genomföras.

Och vad framtiden har att komma med vet inte Kjell Jonevret i dagsläget.

– Jag gissar att det kommer att bli ett snack med Thomas Andersson (vd i Karlstad Fotboll) de närmaste dagarna. Men precis nu vet jag inte hur det kommer att bli. Fredagsträningen blir kanske det sista som jag och tränarkollegan Jonas (Rehnberg) gör i KF, säger Kjell.

Och fortsätter:

– Jag behöver veta och om vi inte kommer fram till något nu så får jag väl packa och åka hem till Stockholm. Och sedan eventuellt ta E18 tillbaka till Karlstad igen - om det nu skulle bli så. Vi får se.

Spännande projekt

Han framhåller att projekt Karlstad Fotboll är spännande.

Att det finns utvecklingsmöjligheter och att satsningen bara är i sin inledning.

– Det skulle vara kul att lämna ett avtryck här, ta det ett steg till. Det kan inte förnekas.

Två faktorer spelar stor roll för Kjell Jonevret i hans tränarskap.

Den ena är att det ska finnas möjligheter att vinna något.

– Det är kul att vinna grejer, det går inte att sticka under stol med. Men det finns en annan parameter också och det är att få jobba med en stark grupp unga spelare på väg framåt.

Jonevret menar att varken det ena eller andra egentligen varit på plats i Karlstad Fotboll den här säsongen.

– Årets spelartrupp har varit rätt ålderstigen. Det har funnit några unga men inte så många. Här har klubben ett jobb att göra och Albert Bunjaki är redan i gång med att bygga akademien och det är han väldigt bra på. På sikt, och även om jag inte är kvar, hoppas jag att Karlstad, via en bra akademi kan vara ett lockande alternativ får unga spelare som vill framåt.

Artikeltaggar

Albert BunjakiFotbollIF Karlstad FotbollJonas RehnbergKjell JonevretSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.