Hoppa till huvudinnehållet

Toppolitiker anlitade svart arbetskraft – nu återvänder han till partiet

Publicerad:
Hans Nilsson är tillbaka i Sjukvårdspartiet Värmland (SiV).
Hans Nilsson är tillbaka i Sjukvårdspartiet Värmland (SiV).

Innan valet 2022 lämnade Hans Nilsson alla sina uppdrag inom Sjukvårdspartiet Värmland (SiV). Detta efter att SVT Nyheter avslöjat att han hade betalat svart lön till hantverkare.

Nu skriver SVT att Hans Nilsson är tillbaka i partiet.

Hans Nilsson var andranamn på Sjukvårdspartiets valsedlar i regionvalet, och även förstanamn i Eda kommun, där han tidigare varit kommunalråd.

Men i augusti 2022 avslöjade SVT att Nilsson hade betalat svarta pengar till ukrainska hantverkare som renoverade hans privata fastighet. Kort därefter meddelades att Hans Nilsson tagit timeout från politiken, och bara dagar senare avgick han.

Marianne Utterdahl, ordförande i SiV, uppger för SVT att Hans Nilsson i efterhand kontaktat Skatteverket för att göra rätt för sig.

– Hans tog ansvar för det direkt och tog kontakt med Skatteverket och reglerade den skulden, vilket vi tyckte var bra, säger Marianne Utterdahl.

I samma veva avslöjade Arvika Nyheter att Hans Nilsson tagit ut dubbla ersättningar från regionen och kommunen för möten som pågått samtidigt. Nilsson tvingades betala tillbaka 416,25 kronor.

Men nu är Hans Nilsson alltså tillbaka i partiet, men inte som politiker.

– Han är tillbaka som politisk sekreterare, så han har alltså inga politiska uppdrag. Men han administrerar det politiska arbetet för oss och hjälper oss med det, säger Marianne Utterdahl till SVT.

NWT har sökt Hans Nilsson.

Artikeltaggar

Arvika NyheterEda kommunFastigheterHans NilssonHantverkPolitikSjukvårdspartietSkatteverketSkulderSVTVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.