Hoppa till huvudinnehållet

Stor oro inför ödesmättat KBAB-möte: ”Jag hoppas inte att de river mitt hem”

Publicerad:
KBAB hade i somras rivningsplaner för tre flerbostadshus på Hagaborg i Karlstad. Frågan är om dessa planer kvarstår? Ikväll avgörs byggnadernas öde.
KBAB hade i somras rivningsplaner för tre flerbostadshus på Hagaborg i Karlstad. Frågan är om dessa planer kvarstår? Ikväll avgörs byggnadernas öde. Foto: Peter Bäcker

I somras chockades flera Hagaborgsbor efter att fastighetsbolagets rivningsplaner offentliggjordes.

Nu på tisdagskvällen kommer KBAB att presentera sina framtidstankar kring fastigheterna och området Hagaborg.

– Jag hoppas inte att de ska riva mitt hem, säger en av de boende.

Det var i slutet av juni som beskedet, via media, nådde de boende på Hantverkaregatan 12, 14 och 16, i bostadsområdet Hagaborg i Karlstad.

KBAB: Därför fick de boende ingen information om rivningsplanerna

Nu har de berörda blivit kallade till ett hyresmöte som äger rum alldeles i anslutning till de tre flerbostadshusen. Det är omkring 70 lägenheter som berörs. I somras var KBAB:s planer att riva och bygga nytt då husen var i behov av underhåll. Fastighetsbolaget menade då att enbart en renovering inte hade fungerat långsiktigt.

Det är en oroskänsla som några av de boende har inför mötet.

– Vi har ingen aning om hur de tänker. Jag hoppas innerligt att de inte planerar att riva mitt hem. Men om det nu är så att man ska riva så undrar jag hur man ska lösa det tillfälliga boendet för oss, säger en boende till NWT som vill vara anonym.

Oro över att flytta

Det är många frågor.

– Kommer de att erbjuda oss lägenheter och vad händer då om vi tackar nej, undrar jag. Och hur lång tid ska detta ta att bygga i sådana fall? Kommer vi att få bo i tillfälliga baracker?

Han menar att flera av de berörda har uttryckt en oro över att behöva bo någon annanstans.

– De säger att jag vill absolut inte hamna på Orrholmen, Våxnäs eller Kronoparken.

Han tycker samtidigt att det nu ska bli skönt att veta vad som gäller framöver.

– Det blir bara så mycket spekulationer annars. Men jag tror att det kommer att bli fler möten framöver. Det här ska ju bara pågå i en timme och då lär vi inte hinna få alla våra frågor besvarade – särskilt om de berättar att de ska riva husen.

KBAB har kallat de boende till ett möte där man ska berätta om planerna för området Hagaborg.
KBAB har kallat de boende till ett möte där man ska berätta om planerna för området Hagaborg. Foto: KBAB

Läs mer här:

Hagaborgsbor i chock efter KBAB:s rivningsbesked: ”Man blir ju förbannad”Hyresgästföreningen om rivningsbeskedet: ”Klumpigt och oprofessionellt”

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterKarlstadKBABLägenheterOrrholmenRenoveringarVåxnäs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.