Hoppa till huvudinnehållet

Pilarna pekar nedåt för Elpool i Umeå Aktiebolag

Publicerad:

Elpool i Umeås årsredovisning för 2022 är klar. Verksamheten står bokförd på 5,3 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 37,1 procent från 2021. Resultatet före skatt är minus 9000 kronor. Det är en nedgång med drygt fyra och en halv miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med drygt 2,3 miljoner kronor till cirka 1,9 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 35 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 49,6 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Noteras ska att företaget är ett av 60 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Addnode Group Aktiebolag (Publ).

Fakta om Elpool i Umeå

Elpool i Umeå grundades 1991. Bolagets huvudbransch är dataprogrammering och datakonsultverksamhet. Företaget är ett av 60 i koncernen där Addnode Group Aktiebolag (Publ) är moderbolag.

Styrelseordförande är Johan Andreas Wikholm (49).

Så ser branschtoppen ut

Elpool i Umeå har den 27:e högsta omsättningen i Värmland i sin specifika bransch, som är dataprogrammering.

Det finns 35 företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 2738 i landet.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.