Hoppa till huvudinnehållet

Lunnedet har gått i konkurs: ”Såg ingen annan utväg”

Publicerad:
Camping & Veranda Lunnedet AB har gått i konkurs. Bilden är en genrebild.
Camping & Veranda Lunnedet AB har gått i konkurs. Bilden är en genrebild. Foto: Maja Suslin/TT

På grund av obetalda skulder har Camping & Veranda Lunnedet nu gått i konkurs, och inom en månad kommer verksamheten inte längre finnas kvar.

– De såg inte att det fanns någon annan utväg, säger konkursförvaltaren Maria Campner.

Camping & Veranda Lunnedet AB har gått i konkurs och under måndagen inleddes arbetet.

På deras facebooksida publicerade de ett inlägg den första oktober där de tackade för årets säsong och såg fram emot julhelgen och allt vad det innebär, men med facit i hand blev det deras sista säsong.

Konkursförvaltaren och advokaten Maria Campner berättar att anledningen till konkursen är på grund av skulder.

– Verksamheten klarar inte av att betala de skulder som finns och då såg de inte att det fanns någon annan utväg än att ansöka om konkurs, säger hon.

Inga anställda

Campingen mellan Karlskoga och Storfors stängde redan i höstas och nu kommer ägare tillsammans med Campner att gå igenom de skulder och tillgångar som finns i företaget.

– Vi kommer att besöka säljaren så snart som möjligt för att se över allt och inom en månad kommer allt att vara avyttrat.

Eftersom det idag inte är en pågående verksamhet, berättar Maria Campner att det inte är någon personal som kommer att drabbas av det här beslutet förutom ställföreträdande.

– Efter att verksamheten är avyttrad är det upp till Karlskoga kommun, som äger marken, att hitta en ny hyresvärd, säger hon.

Artikeltaggar

CampingEkonomiKonkurserLunnedet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.