Hoppa till huvudinnehållet

Lena, 57, om skräckresor med färdtjänsten: ”Sker ofta med livet som insats”

Publicerad:
Jag som också måste använda mig av färdtjänst för att kunna göra resor håller med om att de ofta sker med livet som insats, skriver insändarskribenten.
Jag som också måste använda mig av färdtjänst för att kunna göra resor håller med om att de ofta sker med livet som insats, skriver insändarskribenten. Foto: Emil Langvad/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Läste insändaren av signaturen Lena 74 år (NWT, 13 november) och hennes upplevelser av färdtjänstresor mellan Karlstad och Vålberg. Jag som också måste använda mig av färdtjänst för att kunna göra resor håller med om att de ofta sker med livet som insats.

Lena, 74, vågar inte åka färdtjänst längre: ”Rena skräckupplevelsen!”

Förbudet att prata i mobiltelefon verkar inte gälla den som kör färdtjänst.

Att man dessutom ska ha ett lugnt körsätt, både för mig som kund och för medtrafikanter, det är något de flesta färdtjänstchaufförer missat i sin utbildning. Minns fortfarande en skräckresa strax före jul 2022.

Det finns bra chaufförer, hoppas ni själva vet vilka ni är! Det är ni som gör att jag överhuvudtaget törs beställa en resa och det är toppen varje gång ni kommer. Ni kör bra, stressar aldrig, är noga med säkerheten, pratar med mig och behandlar mig som en människa. Ni förstår att rullstolen varken gjort att jag tappat talet eller förståndet.

Det påstås i undersökningar att Värmland har Sveriges nöjdaste färdtjänstkunder. Hur illa har kunderna det i övriga landet? Och vilka tillfrågas här i Värmland? Mitt svar skulle dra ner betyget betydligt, men det är nog känt genom alla mina samtal med klagomål till kundtjänst.

Tänk vilken dröm om vi kunder fick välja vem vi skulle åka med. Det kanske skulle bli en ögonöppnare både för er dåliga chaufförer och er chefer som inte verkar kunna, vilja eller våga ta tag i problemet.

Till signaturen Lena 74 år vill jag skicka en uppmaning; ring kundtjänst och framför dina synpunkter.

Lena 57 år

Artikeltaggar

JulKarlstadKlagomålSäkerhetStressTransportVålbergVård och omsorgVärmlands län