Hoppa till huvudinnehållet

Katturin läckte ned i golvbjälkarna – kvinna kan tvingas städa

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Efter långtgående vanvård av en lägenhet på Hammarö ber nu bostadsrättsföreningen Kronofogden om hjälp. Vanvården är så omfattande att den stoppar fjärrvärme från att installeras i byggnaden.

En bostadsrättsförening på Hammarö har bett Kronofogden om en särskild handräckning i en pågående konflikt med en kvinna boende i en av föreningens lägenheter.

En särskild handräckning kan användas när någon olovligen hindrat en från att använda ens egendom, eller gjort något olovligt med egendomen. Det innebär att Kronofogden själv kan ta ett beslut baserat på bevisen som finns, och verkställa kraven som ställs i handräckningen.

I detta fallet lyder kraven att lägenhetens innehavare ska städa egendomen så att föreningens pågående installation av fjärrvärme kan göras klart, och så att föreningen kan genomföra en ordentlig tillsyn av lägenheten.

Kraven ställs på en kvinna i 55-årsåldern. Hon förlorade redan i februari nyttjanderätten till lägenheten. Kvinnan hade gått med på att lämna och sälja lägenheten, men så har inte skett.

Kvinnan förlorade nyttjanderätten då hon under en längre tid vanvårdat lägenheten. Flera av rummen ska vara fulla så fulla av lös egendom att det inte är möjligt att gå in i dem. Katturin ska också ha läckt igenom golven, i vissa rum ned till golvbjälklaget.

Vanvården ska vara så omfattande att det inte varit möjligt för fjärrvärmeinstallatörerna att komma till på grund av mängden möbler och föremål. Enligt bostadsrättsföreningen är det bråttom att få löst situationen, då installationen gärna ska bli färdig så snabbt som möjligt. Därför kan de inte vänta på att kvinnan avhyses.

Nu ska Kronofogden ta ställning till om de går med på föreningens ansökan.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFjärrvärmeHammaröKronofogdenLägenheterVanvård

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.