Hoppa till huvudinnehållet

Dramatisk slutminut i damallsvenskan kan rendera anmälan: ”Ett överfall”

Publicerad:
GS 86 avgjorde i slutet av matchen mot Västerås. Men nu kan en incident som föregick målet utmynna i en anmälan till förbundet. (GS-spelarna på bilden har inget med det artikeln tar upp att göra.)
GS 86 avgjorde i slutet av matchen mot Västerås. Men nu kan en incident som föregick målet utmynna i en anmälan till förbundet. (GS-spelarna på bilden har inget med det artikeln tar upp att göra.) Foto: Peter Bäcker

Slutminuten i det damallsvenska mötet mellan GS 86 och Västerås blev högdramatisk.

Nu kan ett formellt efterspel vänta.

– Det är ett överfall, säger Västeråstränaren Jani Pyykönen om en situation som uppkom just före det avgörande GS-målet.

Viktiga poäng stod på spel.

Det återstod en minut av matchen när GS 86 kvitterade till 5-5 och med 14 sekunder kvar skickade Luize Bilinska in segermålet till stort jubel i det rosa GS-lägret.

Men det matchavgörande målet har fått Västerås IBS att se rött. Klubben hävdar att man kommer att skicka in en anmälan till förbundet med avseende på det som hände strax före det avgörande GS-målet.

Tät situation

En GS-spelare och en Västeråsspelare hamnade i en tät situation när spelet vände. Duellen slutade med att Västeråsspelaren ser ut att få en smäll av GS-spelarens klubba.

– Det är i ett läge där matchen står och väger vid ett 5-5-läge i ett möte mellan två lag som kan kallas för ett ångestmöte. Små marginaler avgör sådana här matcher. Men att det är såhär vi skall förlora tre poäng är helt bisarrt, säger Västeråstränaren Jani Pyykönen till Innebandymagazinet.

Han fortsätter:

– Jag ser att vår spelare får några lättare smällar precis i sekvensen innan, där hon är hårt uppvaktad. Sen sker i mitt tycke ett totalt överfall. Hon blir stoppad av en spelare som medvetet vänder sig bort från spelet och crosscheckar vår spelare.

Enligt Pyykönen ska Västerås anmäla det inträffade till förbundet.

Annan syn på det inträffade

Forshagaklubbens tränare Henrik Flognman har en annan syn på vad som hände:

– Vi uppfattar det som att situationen uppkommer genom att Västeråsspelaren håller fast vår spelares klubba när spelet vänder. När vår spelare försöker få loss klubban åker den upp och Västerås-tjejen åker i golvet, säger Flognman.

GS 86 har ännu inte fått någon förbundsinfo om att en anmälan inkommit.

Har du pratat med den utpekade GS-spelaren?

– Jag har pratat med henne och hon tycker att det är jobbigt att bli uthängd för något hon menar var en olyckshändelse. Dessutom är hon ledsen över att hon också anklagas för att ha gått fram och hånat Västeråsspelaren efter målet. Vår spelare menar att hon gick fram för att kolla hur det hade gått, säga att det var en olyckshändelse och be om ursäkt.

Artikeltaggar

GS 86 AIFHenrik FlognmanInnebandyInnebandymagazinetVästerås IBS

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.