Hoppa till huvudinnehållet

Berusad man antastade tonårsflickor – skolelev misstänks för grov misshandel

Publicerad:
De två tonårsflickorna blev antastade av en berusad man när de väntade på bussen på Stora torget i Karlstad. Mannen blev sedan grovt misshandlad på platsen.
De två tonårsflickorna blev antastade av en berusad man när de väntade på bussen på Stora torget i Karlstad. Mannen blev sedan grovt misshandlad på platsen. Foto: Polisen

De två tonårsflickorna väntade på bussen när den berusade mannen började antasta dem.

Flera unga män ifrågasatte mannens agerande – sedan började de misshandla den honom med slag och sparkar.

Nu åtalas en 18-årig skolelev för grov misshandel.

De två tonårsflickorna satt vid en av busskurerna på Stora torget i Karlstad en fredagskväll i slutet av oktober i år och väntade på bussen hem.

Men plötsligt närmade sig en okänd, berusad man och började trakassera flickorna.

– Han ställde sig framför oss väldigt, väldigt nära. Han kollade på mig och frågade ”do you have snap?”, säger en av flickorna i polisförhör.

Hon beskriver sedan hur mannen försökte ta på henne:

– Han tog sin hand på mitt knä och drog handen inåt mitt ben.

Sparkar i ansiktet

En grupp unga män såg vad som skedde och frågade mannen vad han gjorde. Det ledde till att mannen attackerade de unga männen.

– Så slog gubben till killen som sa till honom, säger tonårsflickan.

Därefter övermannades han av de unga männen och en 18-årig skolelev misstänks ha fortsatt att slå och sparka den berusade mannen även när han låg på marken.

– Han stampade först kanske tre gånger på sidan av huvudet för han låg ju ner. Sen sparkade han honom fem gånger i ansiktet, säger tonårsflickan.

Polis larmades till platsen och grep den misstänkte skoleleven, samtidigt fördes den berusade mannen svårt skadad med ambulans till sjukhus.

På måndagen åtalades den 18-årige skoleleven för grov misshandel.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen var livsfarlig och XX visat särskild hänsynslöshet och råhet”, skriver åklagare Katarina Ström Lindberg i stämningsansökan.

”Jag kanske förtjänade det”

Skoleleven har medgett att han slagit ett slag mot den berusade mannen, men hävdar att det rör sig om självförsvar. Han nekar till brott.

– Jag minns inte allt. Jag var chockad. Jag fick en smäll från ingenstans. Jag tror han ramlade med ryggen och ena sidan av ansiktet i först, säger 18-åringen i förhör.

Den berusade mannen medger samtidigt att det var han som inledde slagsmålet, efter att han uppfattat något de unga männen sa som kränkande:

– Jag blev provocerad av dem och kunde väl ha stått ut med det kränkande, men så blev det som det blev. Jag kanske förtjänade det också. Det finns inte så mycket mer att berätta. Han slog mig och jag slocknade direkt, säger han.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrott, lag och rättHotKarlstadKatarina Ström LindbergMisshandelStora torget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.