Hoppa till huvudinnehållet

Bakslag – men röntgen ger lugnande besked: ”Foten såg bra ut”

Publicerad:
Hanna Aronsson Elfman åkte världscuppremiären i slalom i finska Levi, men fick efteråt känning av fotskadan och avstår kommande helgs tävlingar i USA.
Hanna Aronsson Elfman åkte världscuppremiären i slalom i finska Levi, men fick efteråt känning av fotskadan och avstår kommande helgs tävlingar i USA. Foto: Giovanni Auletta/AP/TT

Värmländska landslagsåkaren Hanna Aronsson Elfman har fått bakslag med fotskadan och måste avstå helgens alpina världscuptävlingar i USA.

Men röntgen ger ändå lugnande besked.

– Den visade att foten såg bra ut, säger hon.

Aronsson Elfman ådrog sig en fotskada under försäsongen och hade inte tränat på två månader inför världscupstarten med två slalom i finska Levi den 11–12 november.

Comebacken skedde tidigare än väntat.

Aronsson Elfman åkte ur i andra åket respektive tog sig inte vidare från första.

– Jag är jätteglad att jag kan åka skidor och jättekul att jag kunde starta, sade hon då.

Två slalomtävlingar kostade dock på. Nu måste alltså 20-åringen från Karlstad kasta in handduken när världscupen fortsätter med storslalom och slalom i Killington, USA, till helgen.

– Jag testade storslalom förra veckan och då fick jag lite ont i foten, berättar Hanna Aronsson Elfman.

– Det har blivit ett litet bakslag så nu backar vi, kontrollerar och börjar om så att hon får en bra omstart, säger Charlie Laband, tränare för världscuplaget i ett pressmeddelande.

Aronsson Elfman följer inte med laget till USA, utan stannar hemma och rehabiliterar. Skadan har kollats upp av läkare.

– Nu har jag gjort en ny röntgen och den visade att foten såg bra ut, säger hon.

Nästa tävlingscomeback får dröja ett tag för att inte riskera nytt bakslag.

– Jag går hos min fysio för behandling och sen är jag nog på snö snart igen. Men jag behövde lite vila och kommer stegra skidåkningen med lite långsammare tempo för att vara säker på att allt känns bra.

Cornelia Öhlund, Åre, får chansen att göra sin första storslalomstart på världscupnivå. Med finns också Hilma Lövblom, som har en personlig startplats tack vare den totala vinsten i storslalomcupen i Europacupen förra säsongen.

Sara Hector, Estelle Alphand och Lisa Nyberg startar också i lördagens storslalom. Hector har så långt tagit två fjärde- och en femteplats i Sölden och Levi och Alphand har tagit poäng i samtliga tävlingar.

Helgen i Killington avslutas med slalom, med goda minnen från 2022 då Anna Swenn Larsson tog sin första världscupseger.

Truppen till USA

Storslalom 25 november: Cornelia Öhlund, Åre, Estelle Alphand, Åre, Hilma Lövblom, Täby, Lisa Nyberg, Åre, Sara Hector, Kungsberget,

Slalom 26 november: Anna Swenn Larsson, Rättvik, Cornelia Öhlund, Åre, Estelle Alphand, Åre, Moa Boström Müssener, Uppsala, Sara Hector, Kungsberget.

Värmländska stortalangen missade avancemang: ”Bitvis var det bra”Aronsson Elfman efter världscuppremiären: ”Jätteglad att jag kan åka skidor”

Artikeltaggar

Alpina världscupenAlpintÅreCornelia ÖhlundEstelle AlphandHanna Aronsson ElfmanHilma LövblomLeviSara HectorSlalomUSA

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.