Hoppa till huvudinnehållet

KLART: Anställningsstopp införs i hela Region Värmland

Publicerad:
Beslut om stopp för anställningar i regionen tas idag.
Beslut om stopp för anställningar i regionen tas idag.

Totalt anställningsstopp i hela regionen. Det beslutet togs upp på regionstyrelsen på tisdagen.

Regiondirektör Peter Bäckstrand fortsätter rada upp åtgärder för att minska regionens utgifter. Sedan tidigare finns ett anställningsstopp för administrativ personal.

NWT har idag skrivit att minusresultatet för hälso- och sjukvården i Region Värmland växer.

I oktober var det 890 miljoner, 102 miljoner mer än i september, och samtidigt fortsätter antalet tillsvidareanställda att öka i regionen.

Under regionstyrelsens möte idag lägger regiondirektör Peter Bäckstrand fram fler förslag för att nå en ekonomi i balans.

Ett av dem är att ett generellt anställningsstopp införs i hela regionen den första december i år.

Avsteg från anställningsstoppet kan göras inom hälso- och sjukvård för anställningar som direkt minskar kostnaderna och kan beslutas av en områdeschef.

Nästan alla beslut om anställningar måste gå genom Peter Bäckstrand, regiondirektör, och Lena Gjevert, hälso- och sjukvårdsdirektör.
Nästan alla beslut om anställningar måste gå genom Peter Bäckstrand, regiondirektör, och Lena Gjevert, hälso- och sjukvårdsdirektör. Foto: Lisa Olaison

Övriga avsteg kan endast göras av hälso- och sjukvårdsdirektör Lena Gjevert efter samråd med regiondirektör Peter Bäckstrand.

Vad gäller övriga verksamheter inom regionen kan ansvarig direktör göra avsteg från anställningsstoppet efter samråd med regiondirektören.

Sedan tidigare har NWT skrivit om ytterligare förslag som innebär höjningar av patientavgifterna inom hälso- och sjukvården och av biljettpriserna i kollektivtrafiken.

Nya chocksiffran för sjukvården: Underskottet bara växerFörslaget: Nya höjningar av patientavgifter – dyrast att missa ett vårdbesök

Artikeltaggar

KollektivtrafikLena GjevertPeter BäckstrandRegion VärmlandSjukvårdTrafikVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.