Hoppa till huvudinnehållet

Weldtec i Molkom AB har fått ordning på de negativa talen

Publicerad:

Weldtec i Molkoms årsredovisning för 2022 är klar. Företagets omsättning är omkring 21 miljoner kronor, en ökning på 28,5 procent från föregående år. Resultatet före skatt är cirka 150 000 kronor. Det är en ökning med drygt 1,3 miljoner kronor.

Rörelseresultatet går från ett underskott på ungefär 1,2 miljoner kronor till ett överskott på omkring 200 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på en procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 7,1 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av metallvaror utom maskiner och apparater är motsvarande snitt 6,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av tre i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Evigheten Holding AB.

Fakta om Weldtec i Molkom

Weldtec i Molkom grundades 2008. Bolagets huvudbransch är tillverkning av metallstommar och delar därav. Företaget är ett av tre i koncernen där Evigheten Holding AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har åtta anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Vd är Mats Olof Hjalmarsson (63), medan Thomas Jonas Olsson (45) är styrelseordförande.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Weldtec i Molkom det åttonde största företaget inom sin specifika bransch i Värmland, som är tillverkning av metallstommar och delar därav.

Företaget är också det 272:a största i landet. Det finns 16 företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.