Hoppa till huvudinnehållet

Tömningen av Café August fortsätter – arrangerar loppis: ”Stort intresse”

Publicerad:
Ann-Catrine Bråth arrangerar loppis på gamla Café August på lördag.
Ann-Catrine Bråth arrangerar loppis på gamla Café August på lördag. Foto: Tommy Andersson

Gamla Café August är i sin avslutningsfas innan Karlstads kommun tar över lokalerna. Vad som händer efter den 1 februari är ännu inte klart.

Nu planerar den tidigare ägaren att arrangera en loppis som äger rum på lördag där en blandning av caféartiklar och privata ägodelar kommer att finnas till försäljning.

– Det är ett stort intresse, säger Ann-Catrine Bråth.

Karlstads kommun ska köpa Café August, något som NWT tidigare har rapporterat om.

Efter förslaget klubbades igenom av teknik- och fastighetsnämnden har ägarna börjat tömma den klassiska konsertrestaurangen på saker.

– Tidigare har vi haft en loppis där vi sålt cafégrejer. Då var det till exempel gamla stammisar som ville köpa det bord som de alltid satt vid när de var här och fikade, säger den tidigare ägaren Ann-Catrine Bråth.

Hon fortsätter:

– Nu på lördag ska vi bli av med en del privata saker också.

Ann-Catrine Bråth, tidigare ägare av Café August.
Ann-Catrine Bråth, tidigare ägare av Café August. Foto: Mikael Lindblom

Hon berättar att hon håller på att flytta från 300 kvadratmeter till 87 kvadratmeter och måste på så sätt bli av med en del prylar.

– Min dotter och en granne kommer också vara där och sälja lite grejer, så det är en privat- och lite mindre loppis som faktiskt verkar bli ganska stor nu ändå.

Ann-Catrine berättar att hon ser ett engagemang kring loppisen på Facebook som kan leda till att mycket folk kommer att dyka upp.

– Det är ett stort intresse. Jag har kvar huset till 1 februari, så det kanske blir någon mer loppis än den här, men till att börja med så kör vi nu på lördag, avslutar Ann-Catrine Bråth.

Många frågetecken om framtiden för Café August: ”Vill veta om det ska rivas”Ägarna om kommunens köp av Café August: ”De har dödat platsen”Klubbat: Karlstads kommun köper klassiska Café August: ”Strategiskt förvärv”Café August-köpet försvaras – slår tillbaka mot oppositionen: ”Gick absolut att förstå”Oppositionen rasar mot kommunens köp av Café August: ”Märklig tondövhet”Karlstad kommun vill köpa Café August – för 5,9 miljoner kronor

Artikeltaggar

Café AugustFacebookKarlstads kommunTeknikTeknik och vetenskap

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.