Hoppa till huvudinnehållet

Så mycket kostar det att köpa ut HR-chefen i Årjäng

Publicerad:
Årjängs kommun betalar ut pengar till chefen som slutat. Detta genom ”egen uppsägning”, framgår det av uppsägningsblanketten.
Årjängs kommun betalar ut pengar till chefen som slutat. Detta genom ”egen uppsägning”, framgår det av uppsägningsblanketten. Foto: Peder Kaldal

HR-chefen slutade tvärt.

Men fortsätter kosta för kommunen under ett halvår.

Det var i slutet av förra veckan som NWT kunde berätta att HR-chefen i Årjängs kommun hastigt avslutade sin tjänst.

– Jag kan bekräfta att hon har sagt upp sig från sin tjänst. Vi har haft samtal om det och har gjort en överenskommelse, sa kommunchef Birgitta Evensson.

Enligt handlingar som NWT tagit del av så kommer kommunen att fortsätta betala ut lön, i form av ett avgångsvederlag, till HR-chefen under sex månader.

”Alltid merkostnader”

Den totala summan uppgår till 375 000 kronor.

– Det blir alltid merkostnader när det blir en omlottid, men det är inget som ska tynga budgeten, sa Birgitta Evensson förra veckan.

I avtalet framgår också att ingen av parterna har några ytterligare krav i samband med uppsägningen.

När dåvarande bygg- och miljöchef fick lämna sin tjänst kostade det kommunen betydligt mer.

Efter att förlikning i tingsrätten så fastställdes att chefen då skulle ha rätt till 15 månadslöner utöver de sex hon redan fått.

Totalt skrevs då den kostnaden till närmare 1,2 miljoner kronor.

Artikeltaggar

ArbeteÅrjängs kommunAvtalBirgitta EvenssonLönerUppsägningar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.