Hoppa till huvudinnehållet

Munkfors Bil Aktiebolag: Nu är redovisningen klar – så ser siffrorna ut

Publicerad:

Munkfors Bil Aktiebolag under 2022. Här är de viktigaste siffrorna. Företagets omsättning är knappt 8,1 miljoner kronor, en nedgång på 6,4 procent från året före. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 10 000 kronor mot ungefär 500 000 kronor.

Rörelseresultatet går från ett överskott på cirka 800 000 kronor till ett underskott på omkring 150 000 kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 2,1 procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus 9,3 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen parti- och provisionshandel utom med motorfordon är motsvarande snitt 5,1 procent.

Fakta om Munkfors Bil

Munkfors Bil grundades 1963. Bolagets huvudbransch är partihandel med uttjänta fordon, partihandel med metallavfall och metallskrot, handel med personbilar och lätta motorfordon, partihandel med avfall och skrot av icke-metall och uthyrning och leasing av bygg- och anläggningsmaskiner.

Företaget har sju anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Munkfors Bil har den fjärde högsta omsättningen i Värmland i sin specifika bransch, som är partihandel med uttjänta fordon.

Det finns åtta företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 77 i landet.

Artikeltaggar

BokslutMunkfors kommunNäringslivVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.