Hoppa till huvudinnehållet

Kraftig ökning av intäkterna för Forsbergs VVS och Energiteknik AB

Publicerad:

Årsredovisningen är nu offentlig. Företagets omsättning är cirka 13,5 miljoner kronor, mer än dubbelt så högt som året före. Resultatet före skatt är högre än föregående år, ungefär 800 000 kronor mot omkring 400 000 kronor.

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på drygt en miljon kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 7,6 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet är motsvarande snitt 6,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Forsbergs Holding AB.

Fakta om Forsbergs Vvs och Energiteknik

Forsbergs Vvs och Energiteknik grundades 2011. Bolagets huvudbransch är värme- och sanitetsarbeten och partihandel med elektronikkomponenter. Företaget är ett av två i koncernen där Forsbergs Holding AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från mars till februari.

Så ser branschtoppen ut

Forsbergs Vvs och Energiteknik har den 28:e högsta omsättningen i Värmland i sin specifika bransch, som är värme- och sanitetsarbeten.

Det finns 70 företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 967 i landet.

Artikeltaggar

BokslutGrums kommunNäringslivVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.