Hoppa till huvudinnehållet

Intäkterna fortsätter växa för Karlskoga Automatsvarvning Aktiebolag

Publicerad:

Årsredovisningen för Karlskoga Automatsvarvning är klar. Omsättningen i företaget är ungefär 49 miljoner kronor, en ökning med två procent. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, knappt 3,1 miljoner kronor mot omkring fem miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med drygt 1,2 miljoner kronor till cirka 2,4 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 4,9 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen sju och en halv procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av metallvaror utom maskiner och apparater är motsvarande snitt 6,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Zhong Jin Invest Sweden AB.

Fakta om Karlskoga Automatsvarvning

Karlskoga Automatsvarvning grundades 1961. Bolagets huvudbransch är metallegoarbeten. Företaget är ett av två i koncernen där Zhong Jin Invest Sweden AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har 31 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Vd är Johan Arne Stening (53), medan Guofu Zhang (49) är styrelseordförande.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Karlskoga Automatsvarvning det 16:e största företaget inom sin specifika bransch i Örebro län, som är metallegoarbeten.

Företaget är också det 339:e största i landet. Det finns 96 företag i samma bransch i Örebro län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutKarlskoga kommunNäringslivÖrebro län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.