Hoppa till huvudinnehållet

Imex Fiber Aktiebolag: Här är årsredovisningen för 2022

Publicerad:

Imex Fiber Aktiebolag under 2022. Här är de viktigaste siffrorna. Verksamhetens omsättning stiger med nio och en halv procent och blev 2022 knappt 6,4 miljoner kronor. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring 550 000 kronor mot ungefär 700 000 kronor.

Rörelseresultatet minskar med cirka 400 000 kronor till ungefär 500 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 7,9 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 15,7 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av andra icke-metalliska mineraliska produkter är motsvarande snitt 7,1 procent.

Fakta om Imex Fiber

Imex Fiber grundades 1993. Bolagets huvudbransch är tillverkning av glasfiber och annan plastvarutillverkning. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har fem anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Imex Fiber har den andra högsta omsättningen i Dalarna i sin specifika bransch, som är tillverkning av glasfiber.

Det finns tre företag i samma bransch i Dalarna.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer tolv i landet.

Artikeltaggar

BokslutDalarnas länNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.