Hoppa till huvudinnehållet

Högt tryck på nya hyresrätter på Våxnäs: ”Bidra till att utveckla stadsdelen”

Publicerad:
Söktrycket har varit högt på de 78 hyresrätterna, och Willhem tror nu att man kommer hyra ut alla innan unfyttningen i sommar.
Söktrycket har varit högt på de 78 hyresrätterna, och Willhem tror nu att man kommer hyra ut alla innan unfyttningen i sommar. Foto: Willhem

Intresset för de 78 nya hyresrätterna på Våxnäs i Karlstad är stort.

En vecka efter uthyrningsstart konstaterar nu bostadsbolaget Willhem att intresseanmälningarna har varit fler än förväntat.

– Vi räknar med att våra lägenheter kommer vara helt uthyrda innan inflyttningen i sommar, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

De två nya, åtta våningar höga husen med totalt 78 lägenheter på Våxnäs, började byggas förra hösten och kommer att stå klara för inflyttning i juni nästa år. Intresset för hyresrätter brukar öka generellt över landet i tuffare tider, och Karlstad visar sig inte vara ett undantag.

Bara en vecka efter uthyrningsstart har trycket visat sig högt på lägenheterna, och nu tror man att alla 78 lägenheter kommer att vara uthyrda lagom till sommaren.

– Det här har visat sig vara en möjlighet för hyresgäster i de lite äldre lägenheterna i området att byta upp sig. Men lägenheterna är även attraktiva för nyinflyttade, framför allt unga vuxna, par och mindre familjer, säger Barbora Danese Pohorela.

En ny skola och ett nytt centrum är på gång på Våxnäs, ett område där förändring väntar framöver. Det satsas även mycket på utomhusmiljöerna.

– Det känns roligt att få vara med och bidra till att utveckla stadsdelen ytterligare. Vi satsar bland annat på fina utemiljöer och att här ska kännas tryggt genom upplysta parkeringsplatser och uppglasat miljörum, menar Barbora Danese Pohorela.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHyresrätterKarlstadLägenheterVåxnäs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.