Hoppa till huvudinnehållet

Gör en god gärning i stället för att gnälla i novembermörkret

Publicerad:
Om alla skingrade mörkret för de som har det sämre skulle världen börja så smått att bli jämlik, skriver insändarskribenten. 
På bilden syns en uppburrad koltrast som fryser i ett träd.
Om alla skingrade mörkret för de som har det sämre skulle världen börja så smått att bli jämlik, skriver insändarskribenten. På bilden syns en uppburrad koltrast som fryser i ett träd. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till ”Gustav Svensson”, NWT 18 november

”Gustav Svensson” ryter ifrån om julpynt i november, snaps och självupptagna välgörare

Jag är en av de som känner att det är väldigt mörkt i november. Mörkt på många sätt. Det är inte bara själva mörkret, utan det mörker som hägrar i fattiga familjer och krigets fasor. Att tända ljuset för att skingra mörkret har gjorts i årtusenden. Lucia kom med ljuset. Genom att uthärda detta mörker ger jag till de som behöver. Att ge är större än att få. Julänglarna, Julhjälpen, BRIS etcetera. De som saknar allt det där som vi tar för givet. Det behöver inte vara stora summor. Många bäckar små... Att jag sen även tänder ljuset hemma är min ensak. Vill jag tända tidigare än advent gör jag det. Väntan på det som skall komma tar bara några veckor längre.

Om alla skingrade mörkret för de som har det sämre skulle världen börja så smått att bli jämlik. Ge dina kläder till Skattkistan som du ändå aldrig använder. Det är tiden på jorden som räknas hur du var som människa. Låt oss alla hjälpa till att göra livet och julen lite bättre för ett barn, en familj.

Gunilla Segerman Eriksson Karlstad

Artikeltaggar

AdventBrisJulJulänglarnaJulhjälpenKarlstadLuciaMänskligt