Hoppa till huvudinnehållet

Brant intäktsfall för Structo Hydraulics AB – ner 20,9 procent

Publicerad:

Årsredovisningen är nu offentlig. Företagets omsättning är omkring 37 miljoner kronor, en nedgång på 20,9 procent från föregående år. Resultatet före skatt är cirka minus elva och en halv miljoner kronor. Det är en nedgång med ungefär tolv miljoner kronor.

Rörelseresultatet gick från drygt 1,2 miljoner kronor till omkring minus tio och en halv miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 28,9 procent. Det är väsentligt lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus 2,6 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen stål- och metallframställning är motsvarande snitt 4,7 procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Structo Hydraulics

Structo Hydraulics grundades 1999. Bolagets huvudbransch är tillverkning av rör, ledningar, ihåliga profiler och tillbehör av stål. Företaget har ett dotterbolag. Redovisningsperioden löper från april till mars.

Företaget har 17 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är fyra färre än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Nishikant Balkrishna Ektare (63).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Structo Hydraulics det femte största företaget inom sin specifika bransch i Värmland, som är tillverkning av rör, ledningar, ihåliga profiler och tillbehör av stål.

Företaget är också det 35:e största i landet. Det finns sex företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivStorfors kommunVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.