Hoppa till huvudinnehållet

Årsredovisningen klar: Så gick det för Wico Vik AB

Publicerad:

Här är siffrorna för Wico Vik AB för 2022. Företaget hade omkring 14 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 0,1 procent från föregående år. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, drygt en miljon kronor mot omkring 1,1 miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskar med 75 000 kronor till drygt en miljon kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 7,2 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av metallvaror utom maskiner och apparater är motsvarande snitt 6,6 procent.

Fakta om Wico Vik

Wico Vik grundades 2007. Bolagets huvudbransch är beläggning och överdragning av metall. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har tio anställda, enligt årsredovisningen, vilket är två färre än föregående redovisningsår.

Bengt Sören Thalin (74) är också styrelseordförande.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Wico Vik det sjunde största företaget inom sin specifika bransch i Värmland, som är beläggning och överdragning av metall.

Företaget är också det 174:e största i landet. Det finns 13 företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

Arvika kommunBokslutNäringslivVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.