Hoppa till huvudinnehållet

Vårdchef slutar efter många år - kommunen söker efterträdare

Publicerad:
Efter drygt ett decennium slutar Eva Nilsson som chef för vården och omsorgen i Arvika kommun och en ersättare håller på att rekryteras.
Efter drygt ett decennium slutar Eva Nilsson som chef för vården och omsorgen i Arvika kommun och en ersättare håller på att rekryteras.

Efter många år som verksamhetschef för vården och omsorgen i Arvika kommun lämnar Eva Nilsson den tjänsten. Rekryteringen av hennes ersättare pågår.

– Jag har pratat om att jag vill sluta under nästa år.

Hon har varit verksamhetschef i tolv år, sen 2011.

– Jag blir 63 år. Jag lägger mycket tid på arbete. Jag vill kunna lägga mer tid på barnbarn, gamla föräldrar som behöver hjälp och andra saker.

Ändå tycker hon inte att det var något lätt beslut, utan funderade ganska länge innan hon meddelade att hon ville sluta.

– Jag trivs med uppdraget och att få vara med och utveckla verksamheten.

Till sist vann ändå önskan om mer fritid.

Hur länge har du jobbat i Arvika kommun?

– Jag kom till kommunen med Ädelreformen 1992 för då jobbade jag som distriktssköterska.

Hon fortsatte med det de första åren, innan hon blev enhetschef inom vården och omsorgen i Glava. Sen följde en tid som avdelningschef för särskilt boende för äldre i kommunen, innan hon blev verksamhetschef för hela vården och omsorgen.

Ädelreformen var en reform som innebar att kommunerna fick ta över ansvaret för vissa verksamheter som tidigare legat hos dåvarande landstingen.

Exakt när hon kommer att sluta under nästa år är inte bestämt.

– Jag är kvar tills nån ny är på plats, säger Eva Nilsson.

Enligt Andreas Solin, Arvika kommuns HR-chef, har man precis dragit igång rekryteringen av en ny verksamhetschef för vården och omsorgen. Förhoppningen är att man ska vara klar med den processen i början på februari.

Sen kan det dröja ytterligare tid innan någon ny är på plats.

Artikeltaggar

ArvikaEva NilssonGlavaOmsorgRekryteringVårdVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.