Hoppa till huvudinnehållet

Par fick stenplatta genom fönstret – mitt i natten: ”Gigantiskt hål”

Publicerad:
Stenplattan kom flygande genom köksfönstret hemma hos paret vid 03-tiden.
Stenplattan kom flygande genom köksfönstret hemma hos paret vid 03-tiden. Foto: Privat

Paret fick ett chockerande uppvaknande under natten. Vid 03-tiden kastade någon in en stenplatta genom köksfönstret på deras hus i Karlstad.

– Det blev en rejäl jäkla duns, säger kvinnan, som vill vara anonym till NWT.

Kvinnan och hennes man låg och sov när det small till ute i köket.

– Det var ett par minuter efter 03 som vi vaknade till ljudet av glassplitter. När vi kom ut i köket fattade vi inte riktigt vad det var. Vi kollade på stenplattan och undrade var den kom ifrån, om den hade fallit från taket eller något, säger kvinnan med ett skratt.

– Men sen såg vi att det glassplitter över hela köket och ett gigantiskt hål i köksfönstret. Vi ringde polisen med en gång.

En polispatrull kom och tog upp en anmälan. Men det fanns ingen gärningsperson kvar.

– Vi såg ingen tyvärr. Men det går mycket folk där ute, och en del partymänniskor på helgen.

Stenen orsakade ett stort hål i köksfönstret.
Stenen orsakade ett stort hål i köksfönstret. Foto: Privat

Vad gjorde ni efter att polisen lämnat?

– Vi försökte lappa ihop fönstret så bra som möjligt och ta bort glassplittret eftersom vi har katt. Sen har vi försökt få tag i en glasmästare.

Hur känner ni er idag?

– Man blir mest trött på folk som tar idiotiska beslut. Det blir en kostnad och man får pyssla med saker man inte vill pyssla med. Men vi är inte oroliga på det sättet.

Ärendet utreds som skadegörelse.

– En anmälan om skadegörelse är upprättad, men det finns ingen misstänkt. Det är väldigt tråkigt att sånt här händer, men det är väldigt svårutrett. Vi får se om utredningen leder fram till något, säger Anders Dahlman, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

Artikeltaggar

Anders DahlmanBrott, lag och rättPolisenSkadegörelse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.