Hoppa till huvudinnehållet

Ökade utsläpp - och ännu ett köptempel i Välsviken

Publicerad:
För att möjliggöra all trafik, transport, till detta köptempel har berg, skog, mark, allt tagits bort. Asfalt och sten har kommit i stället, skriver insändarskribenten.
För att möjliggöra all trafik, transport, till detta köptempel har berg, skog, mark, allt tagits bort. Asfalt och sten har kommit i stället, skriver insändarskribenten. Foto: Joachim Lagercrantz

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Växthusgaserna har nått nya rekordnivåer enligt en färsk rapport från VMO. I decennier har det rapporterats från forskarsamhällen, klimatkonferenser etcetera på tusentals sidor och många språk om klimathot, miljöfaror och extremväder.

Vi är långt över det mål som sattes vid Parisavtalet enligt Petter Taalas, generalsekreterare för Världsmeteorologiska organisationen, WMO. Vid kommande FN:s klimatmöte i Dubai, COOP 28, om två veckor, skall denna rapport presenteras.

17 november invigdes Bauhaus i Välsviken, ännu ett köptempel i Karlstad. Det har till och med med eget torn. Koldioxiden, den viktigaste växthusgasen står för två tredjedelar av den uppvärmande effekten. För att möjliggöra all trafik, transport, till detta köptempel har berg, skog, mark, allt tagits bort. Asfalt och sten har kommit i stället. Allt planerat för ökade utsläpp. Inte minst ökad konsumtion leder till ökade utsläpp redan i produktionsledet. Och matsvinnet ökar enligt rapporter när folk storhandlar. Varför? Det slängs mer.

Solweig E

Artikeltaggar

CoopDubaiFNKarlstadMeteorologiska världsorganisationenMiljöUtsläppVälsviken