Hoppa till huvudinnehållet

Succé för första loppisen i Racketcenter

Publicerad:
På söndagen fylldes Racketcenter av loppissäljare och -köpare när Karlstad loppis genomförde sin första inomhusloppis i lokalen. Det var rejält tryck vid lunchtid.
På söndagen fylldes Racketcenter av loppissäljare och -köpare när Karlstad loppis genomförde sin första inomhusloppis i lokalen. Det var rejält tryck vid lunchtid. Foto: Lisa Olaison

Karlstad loppis första inomhusloppis i Racketcenter blev en stor succé. Alla platser var bokade och folk strömmade till den stora lokalen.

– Det har gått jättebra. Vi har sålt massor av leksaker och inredningsgrejer, säger Sofie Östvang.

Efter årets utomhussäsong var det tänkt att Karlstad loppis skulle flytta in för vintern i Karlstad innebandyarena den 5 november. Men så blev det inte.

– Nej, enligt räddningstjänsten var inte lokalen godkänd för brandfarligt materiel och därför stoppade de oss.

– I stället fick vi flytta över till Racketcenter, men att det blev först nu gjorde att vi drabbades av en ekonomisk förlust och det är tungt eftersom sommaren delvis regnade bort, säger arrangören Lars Eriksson.

Arrangören Lars Eriksson var nöjd med tillströmningen av folk till Karlstad loppis första inomhusloppis. ”Alla platser, strax över 100 stycken, är bokade”, berättar han.
Arrangören Lars Eriksson var nöjd med tillströmningen av folk till Karlstad loppis första inomhusloppis. ”Alla platser, strax över 100 stycken, är bokade”, berättar han. Foto: Lisa Olaison

Premiären inomhus blev en succé efter flera års uppehåll vintertid. Förr om åren höll Karlstad loppis till i Totohallen på Färjestadstravet.

Fullbokat i lokalen

– Ja, vi är nöjda. Alla platser, strax över 100 stycken, är bokade och här kommer vi vara kvar till i april då utomhussäsongen på Norra fältet börjar igen. Men på sikt letar vi efter en annan lokal där vi hela tiden kan vara två gånger i månaden, säger Lars Eriksson.

Två av dem som hade bokat en loppisplats var Sofie Östvang och hennes åttaårige son Mille. Och de var nöjda när NWT träffade dem.

Leksakerna försvann

– Det har gått jättebra! Mille hade hela golvet fullt med leksaker och nu är nästan allting sålt. Samtidigt har jag sålt en hel del inredningsprylar. Kläder är däremot lite svårare att sälja.

Åttaårige Mille och mamma Sofie Östvang passade på att sälja saker på loppisen. ”Mille hade hela golvet fullt med leksaker och nu är nästan allting sålt”, säger hon.
Åttaårige Mille och mamma Sofie Östvang passade på att sälja saker på loppisen. ”Mille hade hela golvet fullt med leksaker och nu är nästan allting sålt”, säger hon. Foto: Lisa Olaison

Det blev även lite inköp för familjen Östvang.

– Mille har passat på att köpa lite saker, bland annat pussel och en Rubiks kub. Men totalt blir vi av med fler grejor än vi köper, så vi tjänar på den här dagen, säger Sofie Östvang.

Camilla Andersen håller på att flytta och då är det bra att bli av med en del saker. Hon och sonen Viggo 12 år, var nöjd med försäljningen.
Camilla Andersen håller på att flytta och då är det bra att bli av med en del saker. Hon och sonen Viggo 12 år, var nöjd med försäljningen. Foto: Lisa Olaison

En som också passade på att sälja saker i Racketcenter var Camilla Andersen.

– Jag håller på att flytta från Strandvägen till Haga och då är det perfekt att bli av med lite prylar. Jag tar tio kronor för allt och försäljningen går bra. Leksaker är lättast att sälja och min son Viggo, 12 år, håller koll. Han är kassör i dag.

– Den nya loppislokalen gör jag tummen upp för, men det är lite varmt här med allt folk, säger hon.

Aref Hashemi brukar sälja prylar av olika slag på Norra fältet. Nu passade han på att göra samma sak i Racketcenter.
Aref Hashemi brukar sälja prylar av olika slag på Norra fältet. Nu passade han på att göra samma sak i Racketcenter. Foto: Lisa Olaison

Aref Hashemi är en rutinerad loppissäljare. Han erbjuder alltifrån kastspön till schackspel och begagnade mobiler.

– Jag brukar stå på Norra fältet på sommaren. Den här lokalen bra, men det är ännu fler människor som kommer när det är utomhusloppis, säger han.

Artikeltaggar

EkonomiFärjestadstravetFörsäljningKarlstadKläderLeksakerNorra fältetTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.