Hoppa till huvudinnehållet

Mitell hyllar laget – och förklarar målvaktsvalet

Publicerad:
Tomas Mitell var riktigt nöjd efter 3-0-segern mot Örebro och hyllade laginsatsen efter matchen.
Tomas Mitell var riktigt nöjd efter 3-0-segern mot Örebro och hyllade laginsatsen efter matchen. Foto: Johan Löf/TT

Efter en jämn match med kamp från början till slut kunde Färjestad säkra tre nya poäng när man nollade Örebro.

– Alla chippar in så det är en riktig laginsats, säger en mycket nöjd Tomas Mitell.

Andra SHL-nollan för Carl Lindbom: ”Betydde mycket att få förtroendet igen”

Inför heta mötet mot Örebro pratade FBK-coachen om att han ville se sitt lag spela bättre på ytorna framför målen och på skottlinjen.

Och han fick se resultat.

– Där tycker jag att vi är bra. Det är tight mot Örebro. Mycket kamp längs sargerna, och jag tycker att vi gör det bra bortsett från 5-6-7 minuter i andra.

Det var kamp, kamp, kamp längs hela banan, och det var precis det båda coacherna hade väntat sig.

– Örebro har bra, rejäla och stora spelare. Det är viktigt att vinna duellerna, säger Mitell.

Örebrocoachen Johan Hedberg var inne på samma sak när han pratade på presskonferensen efter FBK:s 3-0-seger.

Hedbergs Örebro har hamnat i en tung svacka, och är ligans just nu formsvagaste lag. Man lyckades inte hitta något trendbrott i Värmland.

– En tuff match för oss, i första blir vi långa och passiva. Vi börjar tävla bättre efter deras första mål, det är först där vi visar desperation och intensitet. Vi måste hitta ett sätt att hitta mer centrala spel. Vi har lite att jobba på just nu. Powerplay är kallt, vi har svårt att få in pucken, suckar han.

”Hektiskt schema”

Tomas Mitell var som sagt nöjd med mycket, men hittade några minuter i andra perioden där det började svaja på isen.

– Vi hamnar i osynk där med långa byten. Men i övrigt tycker jag att vi har bra försvarsspel. Alla chippar in så det är en riktig laginsats. Några blixtrar till här och där, men det blir mycket kamp och närkamper. Jag tycker att vi spelar på ett bra sätt, och med ett hektiskt schema så är vi nöjda med alla poäng vi kan få och tycker att vi vinner rättvist.

Carl Lindbom fick ta revansch. Han vaktade kassen i torsdagens förlustmatch mot Linköping, och hade nog önskat tillbaka ett eller två av målen då. Nu fick han stå igen, tackade för förtroendet och höll nollan.

Mitell förklarar målvaktsvalet.

– Hade man bara gått på senaste veckan kunde kan kanske valt annorlunda, men vi har två bra målvakter. Det blir Max (Lagacé) på tisdag – men det är ett marginellt beslut varje gång. Det var bra för Carl att få känna lite förtroende och stå två i rad, det kommer Max säkert också få göra snart.

Så var matchen

Matchens nyckelord var kamp. Örebro gjorde allt för att få ner Färjestad i sarghörnen i båda zonerna, och dra ned FBK:s tempo. Det slets och bökades längs kanterna över hela banan, och någon glamourhockey bjöds inte publiken i den fullsatta arenan på.

Efter en jämn och mållös första period fick publiken se Färjestad nagla sig fast i gästernas zon i powerplay, och kort efter utvisningen kom ledningsmålet när Mattias Göransson slog in en retur i slottet efter skott av Linus Johansson.

Örebro jagade kvittering i tredje när Victor Ejdsell tog fram stora bössan och sköt in 2-0 stenhårt. Gästerna satte in en push för att komma närmare, man plockade målvakten tidigt. Chansningen funkade inte, istället satte August Tornberg 3-0 och det blev även slutresultatet.

Läs mer:

Andra SHL-nollan för Carl Lindbom: ”Betydde mycket att få förtroendet igen”Ejdsell om dunderkanonen: ”Det läget får jag aldrig igen”

Artikeltaggar

Carl LindbomFärjestad BK HerrIshockeyJohan HedbergLinköpingMaxime LagacéÖrebroÖrebro HockeySportTomas MitellVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.