Hoppa till huvudinnehållet

Skoghall fortsätter att dominera – tog femte raka segern: ”Alla bidrar”

Publicerad:
En av dagens målskyttar Frida Swahn bidrog till Skoghalls femte raka seger.
En av dagens målskyttar Frida Swahn bidrog till Skoghalls femte raka seger. Foto: Helena Karlsson

Toppen mot botten, det var ingångsvärdena inför Skoghalls möte mot FBC Katrineholm på bortaplan.

När 60 minuter var spelade konstaterades det att serieledarna från Värmland var numret större när de vann den tajta matchen med 5-3.

– Väldigt skönt med tre poäng, säger Frida Swahn.

Under lördagen jagade serieledarna från Allsvenskan västra, Skoghalls IBK, sin femte raka seger borta mot FBC Katrineholm. Och om bortalagets form är lysande kom hemmalaget in i matchen med det motsatta, något Skoghall ville ta tillvara på.

Men det skulle man försöka göra utan lagets ordinarie kapten, Elin Andersson, som har varit sjuk under veckan. Istället fick Charlie Lundström bära kaptensbindeln och hen fick se sitt lag börja matchen på ett bra sätt.

Efter första periodens slut gick Skoghall in med en 2-1-ledning. Alma Ahl hette matchens första målskytt och efter att Katrineholm kvitterat kunde Alva Ek göra bortalagets andra mål, efter ett pass från just kapten Lundström.

Mållös andra period

I kontrast till den första perioden, som bjöd på tre mål, bjöd den andra perioden på noll. Den sista akten skulle dock likna den första efter att bollen hittat nätet två gånger efter tre minuter. Först en kvittering från hemmalaget innan Wilma Ahl satte 3-2 till Skoghall.

Efter det skulle målen fortsätta att trilla in. Tilde Karlstad gjorde 4-2 till Skoghall och efter en reducering från hemmalaget kunde Frida Swahn utöka ledningen till 5-3.

Ett resultat som stod sig matchen ut och värmländskorna har nu fem raka segrar.

Gedigen laginsats

Matchens sista målskytt Frida Swahn var vid gott mod inför bussresan hem.

– Väldigt skönt med tre poäng. En gedigen laginsats där alla bidrar.

Trots att det var toppen mot botten så beskriver hon matchen som svår.

– Även fast de ligger där de ligger i tabellen så speglar det inte hur de kommer ut på planen och spelar. De backar hem väldigt mycket och det är svårt att komma igenom deras box. Det gör att vi inte får de här målen som vi vill.

Att ni då visar styrka och lyckas bryta ner dem, hur känns det?

– Jo men det är viktigt och skönt. Vi vet ju att vi är bra med boll som vi har 90 procent i denna matchen. Men när de grötar ihop det så blir det svårt att få in den. Men vi lyckas göra fem vilket är en styrka, säger Swahn.

Mål, Skoghall: Alma Ahl, Alva Ek, Wilma Ahl, Tilda Karlstad, Frida Swahn.

Artikeltaggar

AllsvenskanCharlie LundströmFBC KatrineholmFrida SwahnIdrottInnebandyKatrineholmSkoghallSkoghalls IBK DamSportTilda KarlstadVärmlands länWilma Ahl

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.