Hoppa till huvudinnehållet

”Gustav Svensson” ryter ifrån om julpynt i november, snaps och självupptagna välgörare

Publicerad:
Det lackar mot jul och det föranleder mig att påminna medborgarna i vårt kära fosterland om vissa etikettsregler, skriver insändarskribenten. På bilden syns Suzanne Reuter och Allan Svensson i ”Svensson Svensson”-julavsnittet som SVT brukar visa på julafton.
Det lackar mot jul och det föranleder mig att påminna medborgarna i vårt kära fosterland om vissa etikettsregler, skriver insändarskribenten. På bilden syns Suzanne Reuter och Allan Svensson i ”Svensson Svensson”-julavsnittet som SVT brukar visa på julafton. Foto: PRESSBILD

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det lackar mot jul och det föranleder mig att påminna medborgarna i vårt kära fosterland om vissa etikettsregler.

Undvik att bli en ”Grinchen” i jul genom att följa dessa tre enkla råd.

1. Ni som börjar pynta i november. GÖR INTE DET. Det spelar ingen roll att DU tycker det är mysigt. Om alla sprang runt och gjorde precis vad de ville hela tiden skulle vi inte ha ett samhälle. Myskänslan blir starkare om vi hjälps åt att koncentrera den till december.

2. Ni som kräver att vi alla ska avstå spriten. ”En vit jul, för barnens skull”. Ert godhetssignalerande lurar inte mig. Ni är antingen vuxna människor med ett barns smaklökar (90 procent av er dricker energidrycker istället för en svart köpp kaffe också, usch!). Eller så tillhör ni den kategori som projicerar ert dåliga spritsinne på oss som kan ta en sup utan att klättra upp i granen. Oavsett så gör det noll skillnad för de barn ni säger er värna om.

3. Ni som skyltar med ert givande till välgörenhetsorganisationer. Om ni vill köpa ett avlatsbrev för ert medelklassamvete vore det klädsamt om ni gjorde det i tysthet och för er egen sinnesro. Men självklart ska allt handla om dig, dig, dig, dig, dig...

Låt julen få vara fri från högtravande, varumärkesbyggande egon.

P.S. Ta tillbaka Arne Weise.

Gustav Svensson i Vivalla”

Artikeltaggar

Arne WeiseJulMänskligt