Hoppa till huvudinnehållet

Kaosartad helg och full pott för Boltic

Publicerad:
Johannes Camilton slog till fem gånger i segermatchen mot Tillberga Västerås.
Johannes Camilton slog till fem gånger i segermatchen mot Tillberga Västerås. Foto: lisa olaison nwt

Det blev en minst sagt annorlunda helg för Boltic.

Den kan summeras med problem med såväl is som buss, men framför allt fyra nya poäng in på kontot efter vinster mot Borlänge och Tillberga Västerås.

– Matchen på söndagen är vår överlägset bästa försvarsmässigt hittills den här säsongen, säger tränaren Henrik Löfvendal.

Det blev en mycket annorlunda lördag än vad Boltic hade tänkt sig på förhand. Matchstart klockan 14 i Borlänge blev i stället klockan 16 i Falun då isen på Tunet IP i inte var i spelmässigt skick.

Så vidare till Falun och när matchen började två timmar senare än tänkt fick Boltic en kanonstart med en 3-0-ledning på 27 minuter efter mål av Gustav Backman, Johan Hasselbom och Markus Eriksson. Till slut blev det 9-5.

– En skön vinst för oss. Vi började jättebra, men sedan blev vi stressade både i försvars- och anfallsspelet. Det blev en konstig match där Borlänge gör två hörnmål och tre efter att bollen bara dimper ner i straffområdet. Det här var en skön vinst för oss helt enkelt, säger Boltics tränare Henrik Löfvendal.

Bussproblem

Men om ni trodde att lördagens strul var slut vid byte av is och tid är det bara att tänka om. När det var dags för hemfärd startade inte bussen.

– Vi blev kvar i Falun till klockan 21.30 när ett serviceteam kom upp och löste det. Det var en dörr som inte gick att stänga och då kan man inte starta bussen. Vi var inte i hemma förrän klockan ett och materialarna var färdiga med sitt först klockan halv tre, berättar Löfvendal.

Fem mål av Camilton

På söndagen rullade bussen österut för match mot Tillberga Västerås. Boltic vann med hela 8-3 efter fem mål av Johannes Camilton och ett var av Gustav Backman, Niclas Nyqvist och Elis Lindgren.

Segersiffrorna var stora men det var Tillberga Västerås som förde spelet till stora delar.

– Det klickade inte för oss anfallsmässigt och Tillberga hade mer boll än oss, men vi gjorde en jättematch försvarsmässigt. Det var sjukt bra, vi har några spelare skadade eller sjuka och alla som var med offrade sig rejält.

Även om försvarsspelet hyllas går det såklart inte att undvika att femmålsskytten Camilton hade en matchvinnarroll.

– Det var den typen av match som han gillar med kontringsspel. Tillberga har ett högt försvarsspel så det finns ytor att spela på. Johannes sköt några skott i den här matchen som var helt otroliga, ett skott gick ribba-stolpe och in. Det är viktigt att vinna matcher som man inte är spelförande i. Förra säsongen var det ofta vi som var spelförande men åkte på någon smäll, säger Löfvendal.

Det är ett hårt matchande i allsvenskan. Kommande helg har Boltic hemmamatcher mot Djurgården, lördag, och mot Tellus på söndagen.

Artikeltaggar

BandyIF BolticSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.