Hoppa till huvudinnehållet

Andra SHL-nollan för Carl Lindbom: ”Betydde mycket att få förtroendet igen”

Publicerad:
Carl Lindbom tackar publiken efter sin andra nolla för säsongen.
Carl Lindbom tackar publiken efter sin andra nolla för säsongen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Helt enligt förhandsritningarna blev det en jämn tillställning mellan Färjestad och Örebro.

En av matchhjältarna i hemmalaget fanns mellan stolparna när Carl Lindbom höll sin andra nolla för säsongen och i SHL-karriären.

– Jag kan stå här och säga att nollan inte är viktig alls, men det ska ni inte tro på, säger Lindbom.

Mitell hyllar laget – och förklarar målvaktsvalet

Färjestad har alternerat en del mellan Carl Lindbom och Max Lagacé den här säsongen men nu fick Lindbom stå för andra matchen i rad.

Det var en del psykologi med i spelet då Lindbom inte gjorde säsongens bästa match i torsdags, men nu visade han den höga, höga klassen som man har vant sig vid under säsongen.

Målet var kort och gott igenspikat och stängt.

– Det betydde jättemycket att få förtroendet igen, det är väldigt skönt som målvakt att känna att man har det. Förtroende är också något som man förtjänar och jag är tacksam att jag fick chansen igen framför vår publik i ett derby, säger Lindbom.

Mot Linköping släppte Lindbom in tre puckar, det sista hemmamålet var i tom kasse, men nu var det som sagt helstängt mellan stolpar och ribba.

Hyllar utespelarna

Som så många andra målvakter med en hållen nolla hyllar han utespelarna.

– På förhand tryckte vi på att vinna kamperna framför mål och när vi gör det blir det så mycket lättare för mig. Det kändes bra i dag, jag tyckte att jag hade kontroll på lägena. Man har vissa matcher när det bara flyter på och det ska vara svårt att göra mål och nu var det en sådan dag. Men återigen: det är för att vi är starka framför mål och jag kan fokusera på mitt.

Att få lämna isen efter 60 minuter utan att ha släppt en puck förbi sig betyder såklart mycket. Det här var Lindboms andra nolla i SHL-karriären, den första kom hemma mot Leksand.

– Jag kan stå här och säga att det inte är viktigt alls, men det ska ni inte tro på. Även om det inte spelar någon roll egentligen, för tre poäng är tre poäng vid en vinst, men det känns bra för självförtroendet.

Är det någon räddning som du är extra nöjd med eller ser man en hållen nolla som en helhet?

– Det är några räddningar som är lite bättre än de andra. En från slottet i den andra perioden och en dubbelräddning i den tredje perioden.

Läs mer:

Mitell hyllar laget – och förklarar målvaktsvaletJämnt och tight men långt ifrån en slump att Färjestad vinnerEjdsell om dunderkanonen: ”Det läget får jag aldrig igen”

Artikeltaggar

Carl LindbomFärjestad BK HerrIshockeyMax LegacéSHLSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.