Hoppa till huvudinnehållet

BIK-tränaren Hall efter att ha ruskat om spelarna: ”Stark karaktär och moral”

Publicerad:
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se
Precis som i Västerås för tre veckor sedan fick BIK Karlskoga på fredagskvällen åter jubla efter en bortaseger. Arkivbild.
Precis som i Västerås för tre veckor sedan fick BIK Karlskoga på fredagskvällen åter jubla efter en bortaseger. Arkivbild. Foto: EMMA WALLSKOG

I onsdags när det blev 2–4-förlust hemma mot Mora var BIK-tränaren Dennis Hall missnöjd med sitt lags agerande.

Han var desto mer nöjd efter fredagens vinst i Nybro, då det stod 3–4 på resultattavlan till slut sedan BIK avgjort i förlängningen genom Simen André Edvardsen.

– Mot Mora saknade vi grundnycklar i vårt spel. Det hårda jobbet fanns inte, vi förlorade för många dueller och det kändes inte som att vi var påkopplade. Nu var vi mycket mer alerta och visade stark karaktär och moral som kom igen trots att Nybro ledde med 3–1, kommenterar BIK Karlskoga-tränaren efter en spännande och svängig hockeyallsvensk match i Liljas arena.

Gustaf Franzén hade kvitterat i slutet av första perioden, strax efter att Nybro tagit ledningen, men efter 5.21 respektive 8.37 gjorde hemmalaget mål och drog ifrån till ett tvåmålsförsprång.

”Ruska om spelarna”

Hall, och kollegan Johan Schoultz, tog då timeout.

– Vi hade inte på på något sätt presterat dåligt. Vi ville mer ruska om spelarna och talade om för dem att om vi gör det som vi sagt kommer inte Nybro orka hela vägen, berättar Hall.

I slutet av andra perioden reducerade Eskild Bakke Olsen och såg till att det bara handlade om ett måls underläge inför avslutningen.

”Extra glädjande”

Albin Eriksson, som var tillbaka efter skada, slog till med säsongens första mål när han utjämnade till 3–3.

– Inte minst skönt för hans egen del men naturligtvis även för lagets. Han hade haft lägen tidigare i matchen så det var extra glädjande att han kvitterade.

Albin Eriksson gjorde sitt första mål den här säsongen när han kvitterade till 3–3 i Nybro.
Albin Eriksson gjorde sitt första mål den här säsongen när han kvitterade till 3–3 i Nybro. Foto: Kajsa Juslin

I förlängningen sköt Edvardsen hem bonuspoängen till BIK.

Precis som vid 1–1 och 3–3 var Henrik Larsson, mycket framträdande i den här matchen också, med i förarbetet.

Kort återhämtning

BIK åkte direkt efter matchen mot Jönköping för övernattning.

– Det blir några timmars vila för spelarna hemma i Karlskoga innan det är dags för match igen, säger Hall.

På lördagskvällen ska BIK ta sig an Björklöven, som precis som Karlskogalaget tog två poäng under fredagskvällen. I Björklövens fall efter förlängning i Mora.

Då vill Hall se sina spelare agera lika hängivet som i Nybro.

”Välförtjänt”

– Jag tycker att det var välförtjänt att vi vann. Vi hade mycket väl kunnat ha tagit tre poäng men tills matchen mot Björklöven ska vi ha tvättat bort de misstag vi gjorde nu, säger han.

Då handlar det framför allt om bristen på markering i samband med att Nybro inledde målskyttet och när Nybro återtog ledningen i andra perioden.

– Men självfallet är vi nöjda. Det är starkt gjort att få med två poäng från en sån här svår bortamatch, poängterar tränaren.

För BIK:s del var det fjärde mötet med Nybro den här säsongen. Smålandslaget hade med sig två segrar i träningsmatcher och en i serien, innan BIK nu bröt den negativa sviten.

Nybro–BIK 3–4

(1–1, 2–1, 0–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (15.55) Eero Savilahti (Juho Liuksiala, Rihards Marenis), 1–1 (17.26) Gustaf Franzén (Hampus Plato, Henrik Larsson).

Andra perioden: 2–1 (5.21) Juho Liuksiala (Alexander Molldén, Eero Savilahti), 3–1 (8.37) Janne Väyrynen (Nikolai Skladnichenko, Daniel Ljungman), 3–2 (19.47) Eskild Bakke Olsen (Jesper Kokkonen, Jesper Norbäck).

Tredje perioden: 3–3 (10.51) Albin Eriksson (Viktor Lennartsson, Henrik Larsson).

Fjärde perioden: 3–4 (0.50) Simen André Edvardsen (Henrik Larsson, Gustaf Thorell).

Skott: 31–26 (11–8, 13–10, 6–7, 1–1).

Utvisningar, Nybro: 2x2. BIK: 3x2.

Domare: Stefan Johansson och Niclas Johansson.

Publik: 2 143.

BIK:s laguppställning

Målvakt: Niklas Lundström (Marcus Hellgren Smed).

Backar: Rikard Olsén, Viktor Lang – Henrik Larsson, Alexander Leandersson – Albert Lyckåsen, Stefan Milosevic.

Kedjor: Hampus Plato, Gustaf Franzén, Jesper Kokkonen – Gustaf Thorell, Eskild Bakke Olsen, Jesper Norbäck – Theodor Pistek, Kalle Jellvert, Theo Keilin – Viktor Lennartsson, Simen André Edvardsen, Albin Eriksson samt Carl Bruhn.

Saknas: Wilhelm Westlund, Filip Sveningsson, Leo Klavhed, Måns Krämer och Jacob Ringman.

BIK vinnare trots tvåmålsunderläge – första segern mot Nybro i fjärde försöket

Komplett matchfakta

Hockeyallsvenska tabellen

Artikeltaggar

Albin ErikssonBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagDennis HallEskild Bakke OlsenGustaf FranzénHockeyallsvenskanIshockeyNybro IFSimen André Edvardsen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.