Hoppa till huvudinnehållet

”En offensiv urladdning – med blanka skott”

Publicerad:
Reporter Markus Strömberg
Markus Strömberg
markus.stromberg@nwt.se
Färjestad gjorde mycket rätt mot Linköping, men effektiviteten saknades.
Färjestad gjorde mycket rätt mot Linköping, men effektiviteten saknades. Foto: JONAS FORSBERG

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

NWT-sportens Markus Strömberg om toppmötet som levererade:

✓ En offensiv urladdning – med för svag effektivitet.

✓ Supertalangen som visade en mänsklig sida.

✓ Kvällens buse.

Följ Färjestad live och chatta med oss

Toppmöte mellan Linköping och Färjestad, det var en rad man kanske inte hade trott man skulle skriva i mitten av november.

Det är visserligen oerhört tight i tabellen, men Linköping är med där uppe och ikväll visade man varför i inledningen. Laget agerade rakt och flög genom mittzonen i den första perioden.

FBK hade det stundtals svettigt och 2–1-ledningen var välförtjänt.

Det var däremot inte 3–2-ledningen efter andra.

Färjestad tog över det mesta och när David Tomásek visade upp sitt offensiva register vid kvitteringen var det enbart gästerna för hela slanten. Innan andra var slut hade FBK tryckt iväg över 30 skott och LHC gick på knäna.

Från ingenstans kom då Linköpings tredje mål – ibland är hockeylogiken onekligen fascinerande.

Målet var det andra för kvällen som inte såg otagbart ut för Carl Lindbom.

Den unge keepern har för första gången fått lite motvind den senaste veckan efter att ha blivit utbytt i debuten för Tre Kronor och släppt två mjuka mål ikväll.

Men det känns absolut inte som några som helst skäl till oro på hans front.

Killen har satt ribban så oerhört högt att den kommer vara omöjlig att matcha varje kväll han ställer sig mellan stolparna. Jag har tidigare skrivit att han redan känns för bra för SHL och det tror jag kommer fortsätta visa sig framöver.


Under tredje tog FBK om möjligt över ännu mer.

Chanserna staplades på rad.

Närmast kom Joakim Nygård när han rundade både mål och målvakt i slutet, men det ville sig inte den här kvällen.

Färjestad stod för en riktigt bra bortamatch och med lite mer skärpa runt båda kassarna hade det nästan garanterat blivit tre poäng. Skottstatistiken säger inte alltid allt, men 44-23 skvallrar ändå ganska rejält om hur det såg ut.

Man kan också undra hur mycket det har slitit den senaste tiden med sex man på landslagsuppdrag och en Europaresa i veckan.

Någon gång kommer räkningen och ikväll saknades det några öre på kontot när det kom till skärpan i ett par avgörande lägen.

Som helhet var det ändå en riktigt trevlig tillställning med två topplag som båda gick för att vinna med konstruktiv hockey. Det säger vi aldrig nej till!

Matchens...

Raseri: Michael Lindqvist ville ha med sig en tvåa när han fälldes i LHC-zonen i den andra perioden. Det fick han inte och båset fick smaka på några rejäla sparkar. Det brann lite extra i forwarden hela matchen som var inblandad i en hel del och dessutom fick med sig ett mål.

Buse: Slå upp urtypen för en spelare som älskas på hemmaplan och diplomatiskt uttryck inte går hem hos bortasupportrarna så får du se en flinande William Worge Kreü. Den långe backen var inblandad i samtliga gruff den här kvällen och delade ut ett par oömma smällar.

Läckerbit: David Tomáseks dragning till 2-2 var bättre än en extra fin mazarin på pressbryggan i Löfbergs. Tjeckens handleder är något alldeles extra och han är grymt effektiv när läget dyker upp. Snabbt och smart agerat.

Passa gärna på att lyssna på den senaste podden med Liam Öhgren som går mot en comeback, den hittas här:

Artikeltaggar

Carl LindbomDavid TomášekFärjestadFärjestad BK HerrIshockeyJoakim NygårdLinköpingLinköping HCLöfbergsMichael LindqvistSHLSportTre KronorWilliam Worge Kreü